Cetăţenii străini care nu au reuşit să-şi prelungească sau să obţină drept de şedere vor fi repuşi în drepturi
Vizualizari:

Cetăţenii străini care nu au reuşit să-şi prelungească sau să obţină drept de şedere vor fi repuşi în drepturi

Cetăţenii străini, care se află pe teritoriul Republicii Moldova în baza unui permis de şedere, şi care nu au respectat termenul de depunere a cererii de acordare/prelungire a dreptului de şedere, precum şi celor care nu au respectat termenul de executare a deciziilor de returnare de pe teritoriul ţării, dacă se constată că aceste fapte au survenit datorită restricţiilor impuse pentru prevenirea răspîndirii epidemiei virusului COVID-19 şi la data instituirii stării de urgenţă se aflau legal pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi repuşi în drepturi.

Prevederea este inclusă în Dispoziţia nr. 3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, scrie bizlaw.md.

Mai mult, potrivit deciziei, cetăţenii străini, care vor părăsi teritoriul ţării în termen de 30 de zile, de la data ridicării stării de urgenţă nu vor fi sancţionaţi contravenţional, doar dacă se va demonstra că aceştia se aflau legal în Republica Moldova la data instituirii stării de urgenţă. 

Art. 333 alin. (1) Cod contravenţional prevede că încălcarea de către cetăţenii străini sau de către apatrizi a regulilor de şedere în Republica Moldova prin nepărăsirea teritoriului ţării la expirarea termenului de aflare sau de şedere acordat se sancţionează cu amendă de la 12 la 30 de unităţi convenţionale, adică de la 600 la 1.500 de lei. 

Similare
RECOMANDĂRI