CFM a început testarea locomotivelor noi, procurate în cadrul proiectului finanţat ede BERD, BEI şi UE
Vizualizari:

CFM a început testarea locomotivelor noi, procurate în cadrul proiectului finanţat ede BERD, BEI şi UE

Î.S Calea Ferată din Moldova anunţă că a început testarea tehnică a locomotivelor procurate în cadrul proiectului de restructurare şi reorganizare a Întreprinderii de Stat ,,Calea Ferată din Moldova”, finanţat de BERD, BEI şi UE.

Verificările şi testările tehnice au demarat astăzi şi se desfăşoară cu participarea grupului de specialişti delegaţi de către compania producătoare General Electric împreună cu un grup de specialişti ai CFM. Testările se desfăşoară în conformitate cu programul elaborat şi ulterior aprobat de către General Electric şi Calea Ferată din Moldova. Acest program prevede inclusiv verificarea locomotivelor la transportarea garniturilor pe diferite sectoare ale magistralei. Testarea locomotivelor va dura două săptămâni.

Amintim că la 14 iulie, pe peronul gării din Chişinău a au ajuns primele şase locomotive din cele douăsprezece cu care urmează a fi completat parcul de locomotive al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”. 

Cele 12 locomotive Diesel sunt achiziţionate de cătreCFM cu finanţarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) şi Uniunii Europene (UE). Locomotivele au fost produse de către General Electric, la filiala din Kazakhstan. Proiectul prevede şi reabilitarea infrastructurii feroviare. Costul proiectului este de 110 milioane de euro, dintre care cinci milioane sunt oferite sub formă de grant din partea Fondului de Investiţii pentru Vecinătate (NIF) al Uniunii Europene.

Similare
RECOMANDĂRI