Chişinăuienii cu apartamente dotate cu plite electrice vor primi compensaţii din partea municipalităţii
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Chişinăuienii cu apartamente dotate cu plite electrice vor primi compensaţii din partea municipalităţii

Primăria Chişinău informează că locuitorii capitalei a căror apartamente sunt dotate cu plite electrice, conform proiectului iniţial al blocului, vor beneficia de compensaţii de 25 % din costul facturii pentru energia electrică consumată. O decizie în acest sens a fost aprobată recent de Consiliul municipal Chişinău (nr. 8/43 din 27.11.2018). Potrivit documentul, achitarea plăţilor va fi asigurată pentru lunile noiembrie şi decembrie a.c.    

Actele pentru compensaţii se depun la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (nr. 1 - 23), la gestionarii APLP, ACC, CCL, blocurilor locative departamentale şi la Primăriile oraşelor, satelor (comunelor), din componenţa municipiului Chişinău, pentru cetăţenii din teritoriile administrative respective.

În lista actelor necesare pentru acordarea compensaţiei, solicitanţii vor prezenta un certificat eliberat de către administratorul/gestionarul blocului locativ, care confirmă că imobilul este dotat cu plite electrice. Cererile pot fi depuse până la sfârşitul anului în curs.

Achitarea compensaţiei enunţate se face prin transfer la preturile de sector, cu acordarea în numerar beneficiarilor.

Similare
RECOMANDĂRI