Circa 250 de elevi şi tot atâtea cadre didactice infectate cu COVID-19
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Circa 250 de elevi şi tot atâtea cadre didactice infectate cu COVID-19

Numărul elevilor testaţi pozitiv cu COVID-19 este de 247, iar 8672 de elevi au fost plasaţi în regim de autoizolare. 265 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul tip de coronavirus. În autoizolare se află 457 de cadre didactice, arată datele oferite de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Din personalul nedidactic şi auxiliar au fost infectate cu noul virus 50 de persoane, iar alte 95 se află în autoizolare. Din cele 1240 de instituţii de învăţământ general publice şi private care activează, 15 îşi desfăşoară activitatea la distanţă din cauza carantinei ca şi în cazul a 291 de clase.

În învăţământul profesional tehnic, în ultima săptămână, 14 elevi s-au îmbolnăvit, 19 cadre didactice şi opt reprezentanţi ai personalului nedidactic şi auxiliar. De asemenea, 17 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învăţământul superior, în perioada 21-27 septembrie, 35 de studenţi şi 20 de cadre didactice au fost testate pozitiv cu COVID-19, iar 61 de studenţi se află în autoizolare. În autoizolare se află şi 19 profesori. Din personalul nedidactic şi auxiliar au fost infectate şapte persoane şi în autoizolare sunt opt.

Ministrul educaţiei, culturii şi cercetării, Igor Şarov, a menţionat că noile modificări privind reconfigurarea claselor în instituţiile de învăţământ oferă posibilitatea instituţiilor de învăţământ să-şi reorganizeze spaţiile şcolare pentru a permite unui număr mai mare de elevi să frecventeze şcoala în regim fizic. Potrivit ministrului, acţiunile respective nu reprezintă nici pe departe o relaxare a măsurilor de prevenire a infecţiei cu noul tip de coronavirus în instituţiile de învăţământ, ci mai degrabă au un efect de responsabilizare.
Similare
RECOMANDĂRI