Comisia Europeană finanţează descoperirea unui vaccin împotriva coronavirus
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia Europeană finanţează descoperirea unui vaccin împotriva coronavirus

Comisia Europeană a anunţat, astăzi, că va acorda o finanţare de 90 de milioane de euro pentru găsirea unui vaccin împotriva coronavirus. Finanţarea totală a Comisiei Europene pentru prevenirea răspândirii virusului la nivel global se ridică la 232 de milioane de euro.

Comisia Europeană a anunţat, astăzi, un nou pachet de ajutor financiar în valoare de 232 de milioane de euro pentru statele membre în combaterea focarelor de COVID-19, cunoscut drept coronavirus, epidemia ce a izbucnit luna decembrie a anului trecut în regiunea Wuhan, din China.

Noile finanţări ale UE vor ajuta la detectarea şi diagnosticarea bolii, îngrijirea persoanelor infectate şi va preveni transmiterea ulterioară a viruslui, care a făcut până acum peste 2.600 de victime.

”Cu peste 2.600 de vieţi pierdute deja, nu există altă opţiune decât să se pregătească la toate nivelurile. Noul nostru pachet de ajutor va sprijini Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi va viza finanţarea ţărilor cu sisteme de sănătate mai slabe. Scopul nostru este să blocăm extinderea focarul la nivel global”, a precizat şi Janez Lenarčič, comisarul pentru gestionarea crizelor şi coordonatorul european pentru răspunsuri la situaţii de urgenţă.

Ajutorul de 232 de milioane de euro anunţat de Comisia Europeană este distribuit astfel:

  • 114 milioane de euro vor sprijini Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în special planul global de pregătire şi de reacţie, îndeosebi în ţările cu sisteme de sănătate slabe şi rezistenţă limitată;
  • 15 milioane de euro sunt alocate în Africa, inclusiv Institutului Pasteur Dakar, Senegal, pentru a sprijini măsuri precum diagnosticul rapid şi supravegherea epidemiologică;
  • 100 milioane euro, din care 90 milioane euro pentru un parteneriat public-privat cu industria farmaceutică pentru căutarea unui vaccin şi 10 milioane pentru proiecte de cercetare privind epidemiologia, diagnosticul, terapeutica şi managementul clinic în retenţie şi prevenire;
  • 3 milioane euro alocaţi Mecanismului de protecţie civilă al UE pentru zboruri de repatriere a cetăţenilor UE din Wuhan, China.

„Având în vedere situaţia în evoluţie rapidă, suntem pregătiţi să creştem asistenţa. În acest sens, o misiune expertă comună a Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii va pleca în Italia săptămâna aceasta pentru a sprijini autorităţile italiene. ", Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a ajuns luni 2.592 de decese în China continentală după anunţarea a 150 de decese suplimentare, au informat autorităţile sanitare chineze, raportând în acelaşi timp o scădere a numărului de noi contaminări.

Similare
RECOMANDĂRI