Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comunitatea din satul Elizaveta nu are linişte. Cere pedepse aspre în cazul omorului comis de un subofiţer de carabinieri

Comunitatea din satul Elizaveta, oraşul Bălţi, nu mai are linişte după ce un tânăr de 23 de ani a fost împuşcat mortal de un subofiţer de carabinieri, acum patru zile, în urma unui scandal.

Astăzi dimineaţă, oamenii au blocat, pentru câteva ore, drumul care leagă oraşele Bălţi şi Făleşti. Furioşi, ei au cerut pedepse foarte aspre nu numai pentru autorul oribilei crime ci şi pentru angajaţi ai poliţiei care ar fi intervenit în acea seară la locul faptei.   
 
În această dimineaţă rudele tânărului mort au mers, în grup, la locul unde s-a întâmplat nenorocirea, după care au blocat drumul naţional.

Tatăl victimei s-a întins pe asfalt, astfel încât să nu mai treacă nicio maşină şi a refuzat să se ridice până când nu stă de vorbă cu procurorul oraşului Bălţi. În cele din urmă, cu protestatarii s-a întâlnit procurorul adjunct, Alexander Celac, în gestiunea căruia se află dosarul. Oficialul a dat asigurări că ancheta se derulează conform legii.
 
„Au fost audiate mai multe persoane, martori, au fost numiţi ofiţeri de expertiză. Acum se petrec acţiuni de urmărire penală în regim de urgenţă pentru a stabili toate detaliile, cu lux de amănunte, în ce circumstanţe s-a comis crima”, a spus  ALEXANDRU CELAC, procuror adjunct, Bălţi.
 
Suspectul se află în arest pentru 30 de zile. Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a dat asigurări că acest caz nu va fi muşamalizat şi că va urmări personal desfăşurarea anchetei.
 
„Nu sunt cazuri de muşamalizare, aşa cum se spune în unele cazuri. Persoana este reţinută şi nu contează gradul, funcţia pe care a deţinut-o. Noi considerăm că a comis o infracţiune iar infractorii trebuie să îşi ispăşească pedeapsa”, PAVEL VOICU, ministrul Afacerilor Interne.
 
Potrivit poliţiştilor, nenorocirea s-a întâmplat în noaptea de 13 ianuarie, în satul Elizaveta, după ce mai mulţi tineri, printre care şi carabinierul, s-au luat la ceartă.

În toiul scandalului, militarul l-a ucis, cu un foc de armă, pe tânărul de 23 de ani. Subofiţerul, în vârstă de 37 de ani, era în timpul liber şi deţinea legal arma pe care a folosit-o.
 
Similare
RECOMANDĂRI