Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cotaţia barilului de ţiţei se apropie de 72 de dolari, cel mai ridicat nivel din 2014

Situaţia explozivă din Siria şi tensiunile tot mai mari din Orientul Mijlociu aruncă în aer preţul petrolului. Cotaţia barilului de ţiţei se apropie de 72 de dolari, cel mai ridicat nivel din 2014. Aşa că benzina şi motorina se vor scumpi din nou, avertizează experţii. În România, preţurile carburanţilor au crescut cu peste 10 la sută faţă de aprilie 2017.

În unele benzinării din Bucureşti, litrul de benzină, de cea mai bună calitate, a trecut de şase lei şi douăzeci de bani. Iar litrul de motorină premium costă peste şase lei. Şi carburanţii standard se vând în cele mai multe staţii cu peste 5 lei şi 50 de bani. Sunt preţuri record faţă de începutul anului. 

Şoferii plătesc acum pentru un plin de carburant cu zece lei mai mult decât în luna ianuarie. Şi cu 32 de lei în plus faţă de perioadă similară a anului trecut, arată statisticile europene.  
  
Un monitor al preţurilor carburanţilor, aflat în stadiu de proiect din toamna trecută, ar urma să fie funcţional anul acesta. Iar şoferii vor putea verifica online unde găsesc benzină şi motorină cu cel mai bun raport preţ-calitate. 
Similare
RECOMANDĂRI