Danemarca va aloca 200 mii de euro pentru programele de susţinere a libertăţii presei în Republica Moldova
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Danemarca va aloca 200 mii de euro pentru programele de susţinere a libertăţii presei în Republica Moldova

Danemarca va aloca 200 de mii de EUR pentru programele de susţinere a libertăţii presei din R. Moldova şi de contracarare a dezinformării. Anunţul a fost făcut de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Nicu Popescu, care a avut o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Danemarcei, Jeppe Kofod.

Oficialii au vorbit despre agenda bilaterală, consolidarea democraţiei şi procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

În contextul aprofundării dialogului cu Uniunea Europeană în special în tot ce ţine de mediul înconjurător şi combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice, vicepremierul Nicu Popescu a remarcat un potenţial pentru preluarea expertizei daneze în asigurarea tranziţiei către o economie verde şi transformare digitală.

Oficialul a punctat că mizăm pe know-how danez în utilizarea curată şi eficientă a energiei, transportului durabil, precum şi în domeniul cercetării şi inovării.

„Am salutat anunţul omologului meu danez privind alocarea prin intermediul Fondului pentru Noua Democraţie a unei sume de 200 de mii de EUR pentru programele de susţinere a libertăţii presei în Republica Moldova şi contracararea dezinformării. Împărtăşim cu Danemarca convingerea că mass-media liberă şi independentă este o piatră de temelie a oricărei democraţii”, a declarat ministrul Nicu Popescu.

Programul se va concentra în special pe dezvoltarea capacităţilor mass-mediei regionale, inclusiv din UTA Găgăuzia, regiunea transnistreană, Taraclia şi municipiul Bălţi, fiind sprijinite activităţi care pot contribui la creşterea profesionalismului şi la formarea jurnaliştilor de investigaţie.

Similare
RECOMANDĂRI