Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De teama coronavirusului, toate troilebuzele şi autobuzele sunt dezinfectate de câteva ori pe zi

Măsuri mai stricte de curăţenie în mijloacele de transport în comun din Chişinău. De teama coronavirusului, toate troilebuzele şi autobuzele sunt dezinfectate, de câteva ori pe zi. Totuşi, angajaţii de la Regia Transport Electric spun că aşa se făcea şi până acum, doar că s-a mai adăugat dezinfectarea barelor interioare de susţinere, la fiecare staţie terminus. În plus, lucrătorii care prezintă semne de boală sunt trimişi imediat la medicul de familie.

O cârpă, soluţie dezinfectantă pe bază de clor şi mănuşi. Asta folosesc angajaţii Regiei Transport Electric, înainte ca fiecare troleibuz să îşi înceapă cursa.
 
„La fiecare rotaţie ne stăruim să dezinfectăm barele  ştergem cu cârpa, cu soluţie specială. Mi-au dat mănuşi. Tare multă lume urcă cu măşti în salon”, a spus TATIANA CURTIAN, taxatoare.
 
Riscul de îmbolnăvire cu o viroză este mult mai mare în locurile aglomerate, iar transportul public este unul dintre ele, întrucât zilnic circulă sute de oameni, printre care şi cei bolnavi. De aceea este foarte important ca să ne spălăm cât mai des pe mâini sau să folosim soluţii dezinfectante.

Ca şi până acum, curăţenia în mijloacele de transport se face de trei ori pe zi, în 24 de ore. Odată pe săptămână, husele scaunelor sunt scoase şi spălate.
 
„Unităţile de transport pe timp de noapte sunt profund salubrizate, exterior, interior, la fel cu soluţii de dezinfectare. Pe timp de noapte avem personal suficient pentru salubrizarea şi deyinfectarea troilebuzelor. Sunt echipe care lucrează în schimburi, câte 7-8 muncitori”, a spyus DORIN CIORNÎI, director RTEC.
 
Dacă personalul prezintă semne de boală, nu este primit la serviciu şi e trimis la medic.
 
„În fiecare dimineaţă trec o testare medicală, de către personalul medical se testeză personalul care iesă la emitere, dacă sunt semene de boală el se izolează, este trimis la medicul de familie.Se verifică temperatura, tensiunea cît şi starea alcoolică”, a spus ANTONINA BUCIUŞCANU, medic.
 
Călătorii sunt mulţumiţi că se face curăţenie mai bine în mijloacele de transport în comun.
 
 În Chişinău circulă 321 de troilebuze, iar la Regia Transport Electric sunt peste 2.300 de angajaţi.
 
Similare
RECOMANDĂRI