Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De ziua de naştere a lui Grigore Vieru, unul dintre prietenii regretatului poet şi-a lansat o nouă carte

Ziua de naştere a lui Grigore Vieru a fost marcată într-un mod inedit la Soroca. Unul dintre prietenii regretatului poet, preotul Mihai Milea, şi-a lansat o nouă carte, intinutală „Pelerinul”. Volumul povesteşte trăirile autorului în drumul său spre Capadocia, unde se află moaştele Sfântului Sava.

Biserica Sfinţii Martiri Brâncoveni a devenit neîncăpătoare pentru cei prezenţi la lansarea cărţii. Evenimentul a început cu o slujbă de pomenire pentru regretatul poet Grigore Vieru.
 
OLGA GHERGHILIGIU, profesor: „Poezia hristologica a lui Grigore Vieru ne învaţă să ne îndreptăm paşii spre biserică. Ne-a învăţat să îngrijim cuvintele, să nu le crească ghearele ca apoi să nu ne pară rău”.
 
ANA BEJAN, preşedinte, Fundaţia „Grigore Vieru”, Soroca: „Atunci când era gonit şi neapreciat şi se prăbuşea la Chişinău, venea la Soroca. Avem o datorie sfântă de a comemora numele lui Grigore Vieru”.
 
Preotul profesor Mihai Milea nu a ales întâmplător această zi şi aceast loc pentru lansarea cărţii. Chiar la Soroca l-a cunoscut pe Grigore Vieru, care i-a devenit, ulterior, un bun prieten.
 
MIHAI MILEA, preot profesor, Buzău, România: „Soroca pentru mine este o inimă, o ţară, limba ce e mai frumoasă, Moldova lui Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Cartea „Pelerinul” redă trăirile autorului în drumul său spre moaştele Sfântului Sava. Este o carte de suflet, scrisă în genunchi, recunoaşte Mihai Milea.
 
MIHAI MILEA, preot profesor, Buzău, România: „De multe ori, mă aşezam în faţa unei coli şi nu aveam ce scrie. Dar mă rugam la Dumnezeu şi, după o vreme, îmi venea atâta inspiraţie, că uneori, un pix într-o noapte se termina şi-mi părea rău că este noapte, iar magazinele nu sunt deschise ca să pot lua un pix să continui mai departe ceea ce-mi venea de sus”.
 
„Pelerinul” este a 28-a carte semnată de preotul profesor Mihai Milea.
 
Similare
RECOMANDĂRI