Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Decizia autorităţilor de a prelungi stărea de urgenţă în sănătate publică nemulţumeşte reprezentanţii HORECA

Decizia autorităţilor de a prelungi starea de urgenţă în sănătate publică până pe 15 februarie, îi nemulţumeşte pe reprezentanţii din domeniul HORECA. Ei au anunţat proteste inedite. În următoarele două zile, la ora 19:00, în localurile de alimentaţie publică, lumina va fi stinsă pentru două minute.

Reprezentanţii HORECA, spun că decizia autorităţilor de a prelungi starea de urgenţă este nefondată, mai ales că în Chişinău, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut în ultimele săptămâni.

ANETA ZASAVIŢCHI preşedintele Asociaţiei Naţionale a Restaurantelor şi a Localurilor de Agrement: "Practic am ajuns la un nivel de număr de cazuri per zi, aşa cum era în lunile septembrie, octombrie la o rată mult mai joasă, care nu fondează luarea acestei restrciţii a programului pentru unităţile de alimentare publică pentru orele 22.00."

Aneta Zasaviţchi spune că reprezentanţii HoReCa au hotărât să organizeze din nou proteste, după ce autorităţile au ignorat apelurile administratorilor din domeniu de a anula decizia privind închiderea localorilor pe timp de noapte.

ANETA ZASAVIŢCHI preşedintele Asociaţiei Naţionale a Restaurantelor şi a Localurilor de Agrement: "Sunt nişte acţiuni acţiuni de manifestare, decât de proteste, sunt nişte acţiuni de manifestare cu mesajul, că măcar dacă nu suntem auziţi, să fim văzuţi. Aici sunt oameni care sunt implicaţi în HORECA şi nu vorbim de dansuri, distracţii, dar de locuri de muncă şi de o industrie întreagă, care pur şi simplu, mâine stigem lumina pentru 2 minute, dar nu ştim ce va fi până pe 15 februarie, câte lumini se vor stinge pentru totdeauna".

Pe facebook a reacţionat şi directorul Palatului Naţional "Nicolae Sulac", Andrei Locoman.

ANDREI LOCOMAN directorul Palatului Naţional "Nicolae Sulac": "Alo, ministerule!  Înseamnă că facem concerte în teatre. Dar dacă facem spectacol de teatru într-o sală de concerte? Oamenii care vin la spectacole fie de teatru sau concert, nu tot spectatori se numesc? Nu doriţi să vă opriţi din a debita aberaţii, aţi cam întrecut măsura".

Pe 30 noiembrie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a obligat administraţiile barurilor, restaurantelor şi cafenelelor să închidă localurile între orele 22:00 şi 7 dimineaţa.
Similare
RECOMANDĂRI