Deputat: Acţiunile în privinţa lui Viorel Morari par a fi o comandă politică din partea preşedintelui Igor Dodon
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputat: Acţiunile în privinţa lui Viorel Morari par a fi o comandă politică din partea preşedintelui Igor Dodon

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco consideră că, deşi şeful Procuraturii Anticorupţie „are păcate şi trebuie să răspundă”, acţiunile procurorului general Alexandr Stoianoglo în privinţa acestuia „par a fi comandă politică din partea preşedintelui Igor Dodon, pentru a nu permite investigarea dosarului în care este implicat preşedintele”.

Sergiu Litvinenco spune că pe timpul şefiei lui Viorel Morari, Procuratura Anticorupţie a avansat pe unele dosare de rezonanţă, iar dosarul finanţării PSRM-ului din surse externe (Rusia – Bahamas)a luat o altă întorsătură.
 
A făcut-o pentru că a simţit că i se pregăteşte ceva? Posibil. Dar cert este că a aplicat legea şi a acţionat aşa cum trebuia să acţioneze procuratura încă cu mult timp în urmă. Dosarul – şi acest lucru se ştie bine – îi are ca protagonişti pe Igor Dodon şi alţi fruntaşi ai PSRM-ului.

Nu în ultimul rând, procurorii care-l investighează pe Morari au cel puţin aceleaşi probleme de integritate ca şi el
”, scrie Litvinenco.

Din aceste considerente, deputatul spune că ceea ce face Procuratura Generală în privinţa lui Viorel Morari denotă puţină credibilitate, întrucât există indicii care pare a fi o comandă politică „împotriva unei persoane care era dispusă să investigheze conform legii nişte fapte care-l vizează pe Igor Dodon”.

Amintim că şi Viorel Morari a declarat astăzi că, comanda de a fi reţinut a venit inclusiv din partea lui Igor Dodon. Deocamdată Igor Dodon nu a răspuns acestor acuzaţii.

 

Viorel Morari sugerează că reţinerea sa are drept scop „sustragerea atenţiei de la alte chestii”


Anterior, Morari a dat de înţeles că suspendarea sa din funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie ar fi decisă după ce acesta s-a adresat  la Fisc, în legătură cu dosarul de finanţare externă a PSRM-ului.
Similare
RECOMANDĂRI