Deputaţii propun modificări la procesul de obţinere a permisului de conducere
Sursa foto:moldova.org Vizualizari:

Deputaţii propun modificări la procesul de obţinere a permisului de conducere

Principiului teritorial la susţinerea examenului de obţinere a permisului de conducere ar putea fi exclus. Anunţul a fost făcut astăzi de către preşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, Lilian Carp, în urma unor audieri.

Potrivit sursei citate, deputaţii propun mai multe modificări ale legislaţiei, printre care să fie solicitate mai multe date din partea celor care se înscriu la susţinerea examenelor, să se ia în calcul de către ASP deschiderea mai multor centre de examinare ş.a. Pentru evitarea corupţiei din partea instructorilor, maşinile trebuie să fie dotate cu cameră de filmat şi să fie creat un centru de monitorizare a procesului de examinare, relatează Moldpres.

Lilian Carp a menţionat că, în prezent, mai mulţi cetăţeni au întâmpinat dificultăţi la programare pentru examenele de obţinere a permisului de conducere. „Sunt intermediari care îşi propun serviciile pentru programare. Un cetăţean putea să facă 100 de programări, ocupând toate locurile şi le vindea cu câte 400 de lei”, a conchis Carp.

Similare
RECOMANDĂRI