UPDATE. Căutările avionului de mici dimensiuni, dispărut de pe radare în regiunea raionului Orhei, au fost sistate
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

UPDATE. Căutările avionului de mici dimensiuni, dispărut de pe radare în regiunea raionului Orhei, au fost sistate

Avionul de mici dimensiuni, dispărut de pe radare sâmbătă, a ajuns în spaţiul aerian al Republicii Moldova prin Transnistria şi venea din Ucraina. Conform Poliţiei de Frontieră, acesta ar fi traversat sectorul transnistrean prin regiunea satului Camarova, sâmbătă, la ora 17:45.

UPDATE 15:00 Ofiţerul de presă al IGSU, Liliana Puşcaşu, a declarat pentru IPN că în dimineaţa zilei de astăzi căutările au fost sistate.

Ulterior, în jurul orei 18:05, avionul a dispărut de pe radare în regiunea localităţii Cucurizeni, raionul Orhei.

Trecerea avionului dinspre Ucraina spre Republica Moldova, prin regiunea necontrolată a frontierei de stat, a fost confirmată de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.

Poliţia de Frontieră susţine că va oferi suportul necesar cercetării cazului, prin menţinerea unei colaborări şi schimb de informaţii cu grănicerii ucraineni, dar şi cu Poliţia de Frontieră din România.

În acelaşi timp, Poliţia de Frontieră spune că, conform prevederilor art. 10, alin.3 ale Legii 215 cu privire la frontiera de stat „Paza frontierei de stat în spaţiul aerian se efectuează de către Forţele Aeriene ale Armatei Naţionale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi constă în supravegherea spaţiului aerian, pe timp de pace şi în situaţii de criză, în scop de depistare a încălcărilor frontierei de stat în spaţiul aerian şi de reprimare a acestora”.
 

Un avion de mici dimensiuni a dispărut de pe radar între Teleneşti şi Orhei

Similare
RECOMANDĂRI