Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Diaspora, în ajutorul medicilor din Republica Moldova. Exemplu de solidaritate la Străşeni

Cetăţenii Republicii Moldova stabiliţi peste hotare nu i-au uitat pe cei de acasă aflaţi în prima linie a luptei cu pandemia. Băştinaşi din cinci localităţi ale raionului Străşeni au creat câte o platformă online prin intermediul cărora colectează bani pentru a procura echipamente medicale şi de protecţie. 

Andrei Cazacu este plecat de aproape zece ani peste hotare. Acum locuieşte la Londra şi, în aceste momente grele, îşi face griji pentru cei dragi rămaşi acasă. 

"Este o luptă comună nu doar a medicilor sau a instituţiilor publice. MUSCA  Pentru a susţine bătânii, familii nevoiaşe şi mai ales a cadrelor medicale din oraşul nostru pentru a ne asigura că dispun de suficient medical de protecie şi prevenţie în lupta cu această pandemie", spune ANDREI CAZACU, localnic din Străşeni, stabilit la Londra. 

Oameni din cinci localitaţi, din raionul Străşeni, dar care sunt acum plecaţi peste hotarele Republciii Moldova, s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe cei rămaşi acasă. Este vorba despre localnici din Lozova, Recea, Zubreşti, Sireţ dar şi municipiul Străşeni.

"Vrem să venim cu un mesaj de susţinere pentru cei din linia întâi din RM, în special pentru cei din Străşeni, oraşul nostru de baştină.  Noi vă susţinem şi vrem să vă păziţi, pentru că datorită vouă o să fie sănătoase şi famiile noastre rămas în Republica Moldova", afirmă ALEXEI LAZĂRI, localnic din Străşeni, stabilit la Bruxelles.

Doar în municipiul Străşeni, cetăţenii din diaspora alături de mai mulţi agenţi economici au donat echipamente de protecţie pentru medici, dar şi produse alimentare pentru cei nevoiaşi, în valoare de 100 de mii de lei, adică aproape 5 mii de euro. 

"Eu vin în sprijinullor, indiferent că sunt băştinaşi din Straşeni sau alte localităţi din raionul Străşeni. Îi ajut în a identifica persoanele care au nevoie de sprijin şi de acele produse alimentare în această perioadă, oamenii în etate, familiile vulnerabile. Îi ajut cu repartizarea acestor materiale, pentru că noi avem băştinaşi stabiliţi în diferite ţări şi care s-au consolidat şi au trimis echipament pentru personalul medical", spune VALENTINA CASIAN, primar, municipiul Străşeni.

Până acum, în raionul Străşeni, au fost identificate doar două persoane infectate cu virusul COVID-19. 
Similare
RECOMANDĂRI