Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Directorul Liceului Sportiv din sectorul Buiucani riscă să fie demis, după ce în mediul online au apărut poze cu mâncarea oferită elevilor

Directorul liceului sportiv din sectorul Buiucani, Maria Gabuja ar putea fi eliberată din funcţie. Asta după ce săptămâna trecută, autorităţile au depistat că elevii sunt hrăniţi cu alimente de provenienţă dubioasă. Administraţia insituţiei spune însă că nu e de vină pentru cele întâmplate şi că instituţia a devenit victimă a unei campanii de denigrare.

După ce informaţiile despre încălcările regulilor de alimentaţie a elevilor au apărut în presă, autorităţile locale a creat o comisie de anchetă.

ANDREI PAVLOI şef Direcţia Educaţie: „La blocul alimentar lipseşte personalul necesar, conform normelor era necesar să fie 3 persoane, dar era doar o singură persoană. Vesela, deşi, este păstrată necorespunzător, ea nu a fost folosită. Argumentându-se ca este o  singura bucătăreasă, nu reuşeşte să spele 2 rânduri de veselă.

În urma neregulilor depistate a fost sancţionat disciplinar, directorul liceului, Maria Gabuja. Primarul Ion Ceban, a cerut însă să fie demisă.

ION CEBAN primarul Chişinăului: „Daţi-i o mustrare aspră şi daţi-i un picior în fund şi gata. După câteva luni cand au fost otraviti copii în institutii. noi avem o alta situaţie similară, ce înseamnă asta, asta înseamnă neglijenţă”.

Directorul liceului nu a vrut să discute cu noi, în schimb angajaţii instituţiei i-au luat apărarea.

JULIETA POSTOLACHI director adjunct Liceul Internat cu Profil Sportiv: „Noi nu înţelegem asupra cui este făcut atacul, evident este un atac către cineva, pentru că la cămin instituţia noastră alimentează copii de rând cu Danti Aligeheri, în incinta cantinei de aici se alimentează şi liceul Cehov, nu ştiu din ce motiv, doar despre liceul municipal sportiv se vorbeşte. Păi şi normal, trebuie găsit un ţap ispăşitor, care tot timpul este de jos şi lucrul ăsta e cunoscut de toţi”.

Julieta Postolachi susţine că elevii sunt hrăniţi potrivit normelor alimentare şi ne-a arătat meniul zilnic al elevilor, care diferă cu mult de cel apărut în presă.

JULIETA POSTOLACHI director adjunct Liceul Internat cu Profil Sportiv: „Este concurs anunţat la funcţia de director şi probabil aceasta este problema pricipală. Iată cum stau lucrurile, şi biscut, şi chiflă, şi fructele, le vedeţi şi mai de aproape, astea-s produsele care le-au primit la prânz”.

VERA JANTUAN bibliotecară: „Eu în fiecare zi sunt aici, pentru că lucrez aici ca bibliotecară şi mâncarea după cum văd eu, pentru că şi băiatul meu aici învaţă,  e foarte bună, şi e variată”.

Amintim că în toamna anului 2020, liceul a mai fost implicat într-un scandal după ce 20 de elevi s-au intoxicat, acuzând dureri de burtă şi vomă. Atunci ancheta a stabilit că elevii s-au otrăvit din cauza lipsei condiţiilor de igienă în bucătăria liceului.
Similare
RECOMANDĂRI