DOC. Cum arată certificatul de integritate a lui Ilan Şor. CEC l-a publicat
Sursa foto:cec.md Vizualizari:

DOC. Cum arată certificatul de integritate a lui Ilan Şor. CEC l-a publicat

Comisia Electorală Centrală, odată cu publicare listei candidaţilor Partidului Politic ŞOR pentru circumscripţia naţională, a publicat şi certificatul de integritate a liderului partidului, Ilan Şor.

Iată cum arată acesta: 


TVR MOLDOVA aminteşte că magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chişinău a emis pe 21 iunie 2017, hotărârea prin care Ilan Şor a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune, spălare de bani şi abuz de încredere.

Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel, atât de procuror, cât şi de avocaţii inculpatului şi de reprezentantul SA Banca de Economii.

Ilan Şor a fost eliberat din arest la domiciliu, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară. Până la pronunţarea sentinţei definitive, primarul oraşului Orhei se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Chişinău abia după şase luni, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

De asemenea, în luna iulie 2018, edilul de la Orhei a făcut afirmaţii ameninţătoare şi cu caracter de intimidare la adresa oponenţilor politici şi a jurnaliştilor. Pe o reţea de socializare a apărut o secvenţă video, unde politicianul Ilan Şor îşi scoate cureaua de la pantaloni şi susţine că, odată cu venirea sa la putere, va aplica în raport cu jurnaliştii „plătiţi să scrie mizerii despre oameni” («проплаченые журналюги, которые позволяют себе писать гадости про людей») o eventuală lege a lustraţiei. Ilan Şor a făcut declaraţiile în contextul unui protest al susţinătorilor săi. „Încetaţi, mizeriilor. O să ajung la voi!”, a spus el, etichetându-i pe jurnalişti cu apelativul depreciativ „jurnaliughi” («журналюги»).
Similare
RECOMANDĂRI