DOC. Demers la Procuratură pentru pornirea urmăririi penale pe numele lui Leancă, Candu, Drăguţanu şi Arapu
Sursa foto:colaj foto: TVR MOLDOVA Vizualizari:

DOC. Demers la Procuratură pentru pornirea urmăririi penale pe numele lui Leancă, Candu, Drăguţanu şi Arapu

Comisia ce anchetează devalizarea sistemului bancar şi furtul miliardului solicită Procuraturii pornirea urmăririi penale pe numele lui Iurie Leancă, Dorin Drăguţanu, Andrian Candu şi Anatol Arapu. Despre aceasta a anunţat acum câteva minute preşedintele Comisiei, Alexandru Slusari.

„Comisia de Anchetă privind elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bacar a constatat că după ce Guvernul RM a decis acordarea garanţiilor de stat pentru creditele de urgenţă acordate de Banca Naţională a Moldovei în valoare de 9,5 mlrd lei, cele trei bănci au activat fără a dispune de o administrare specială de stat şi au sustras sume colosale de bani din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Aşadar, conducerea Guvernului şi a Băncii Naţionale au acţionat în acea perioadă cel puţin cu neglijenţă crasă în serviciu, neasigurănd imediat după acordarea garanţilor de stat, control asupra BEM, Unibanc şi Banca Socială. Reamintim că garanţiile de stat ulterior au fost transformate în datoria de stat şi pusă pe umeri ai cetăţenilor cu dobânda de 5 %”, spune Slusari pe pagina sa de Facebook, publicând şi demersul adresat organelor de anchetă.Similare
RECOMANDĂRI