Dodon pleacă la Paris, după ce a avut o întrevedere cu Emmanuel Macron la Erevan
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dodon pleacă la Paris, după ce a avut o întrevedere cu Emmanuel Macron la Erevan

În ultima zi a summit-ului Francofoniei care a avut loc la Erevan, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Potrivit şefului statului, el a remarcat că Franţa este unul din partenerii strategici ai Republicii Moldova în Europa. De asemenea, l-a invitat pe Macron să implice mai activ la consultările pe marginea problemei Transnistriei.

"Relaţiile comerciale dintre Moldova şi Franţa înregistrează o creştere stabilă: în perioada ianuarie-iunie, 2018, volumul exporturilor spre Franţa a crescut de 1,7 ori comparativ cu perioada similară a anului precedent. Importurile din această ţară, în perioada de referinţă, s-au majorat cu 60%. În Moldova, activează 225 de companii cu capital francez.

Am menţionat, de asemenea ascensiunea dialogului în domeniul culturii şi educaţiei, în care rolul principal îl joacă Alianţa Franceză din Moldova. Programele promovate de această organizaţie oferă studenţilor moldoveni posibilitatea de a face studii în Franţa. Totodată, în dialogul dintre ţările noastre un rol important îi revine şi diasporei moldoveneşti din Franţa," a scris Dodon pe o reţea socială. 

Igor Dodon a anunţat că va participa la Forumul Păcii, care va avea loc, în noiembrie anul curent, la Paris, la invitaţia preşedintelui francez. 

Similare
RECOMANDĂRI