Doi deputaţi socialişti vor participa la misiunea de observare a alegerilor prezidenţiale din Belarus
Vizualizari:

Doi deputaţi socialişti vor participa la misiunea de observare a alegerilor prezidenţiale din Belarus

Deputaţii PSRM Adrian Lebedinschi şi Alexandru Jolnaci vor participa la misiunea de observare a alegerilor prezidenţiale din Republica Belarus, în calitate de membri ai Grupului internaţional de observatori al Adunării Interparlamentare (AIP) a ţărilor membre ale CSI, din partea Moldovei.

Solicitarea de a delega doi membri ai Parlamentului Republicii Moldova pentru observarea scrutinului prezidenţial din Belarus a fost adresată Preşedintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi de către Secretarul General al Consiliului AIP, Dmitri Kobiţki, ca urmare a invitaţiei venite  din partea Republicii Belarus.

Republica Moldova este membră a AIP, alături de Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Federaţia Rusă,  Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan.

Având în vedere pandemia COVID-19, membrii delegaţiilor sunt îndemnaţi să ia în considerare recomandările pentru observatorii electorali internaţionali în contextul epidemiologic.

Scrutinul prezidenţial în Belarus va avea loc pe 9 august curent. Cinci candidaţi s-au înregistrat pentru participare la alegeri, inclusiv actualul Preşedinte al acestei ţări, Alexandr Lukaşenko.

Similare
RECOMANDĂRI