Două minore, sechestrate într-un apartament din Chişinău. Una dintre fete era dată dispărută încă din luna iunie
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Două minore, sechestrate într-un apartament din Chişinău. Una dintre fete era dată dispărută încă din luna iunie

Doi tineri de 22,  şi respectiv, 24 de  ani, domiciliaţi în raioanele  Călăraşi şi Făleşti, au fost reţinuţi, fiind cercetaţi penal pentru trafic de copii. Unul din ei a mai fost condamnat pentru acte de huliganism.  Acum, aceştia riscă închisoare de la 10 la 12 ani.

La 29 noiembrie curent, o persoană a sesizat  Centrul pentru combaterea traficului de persoane precum că sora lui minoră, este ţinută captivă într-un apartament din mun. Chişinău şi obligată contrar voinţei sale să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi.
 
Urmare a  acţiunilor comune ale ofiţerilor Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi  procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au depistat pe adresa indicată de către declarant două  tinere de 15 şi 16 ani, domiciliate în raioanele Soroca şi Făleşti, astfel tinerele au fost salvate din captivitate, ulterior fiindu-le acordată asistenţa psihologică şi juridică necesară.
 
De asemenea, forţele de ordine au  stabilit că una dintre victime era anunţată ca persoană dispărută fără veste din luna  iunie 2018.
 
În cadrul investigaţiilor şi audierilor s-a  stabilit că de la începutul anului 2018, suspecţii, urmărind scopul exploatării sexuale comerciale, folosindu-se de situaţia de vulnerabilitate, au recrutat şi au adăpostit mai multe tinere. Suspecţii găseau clienţii de pe urma anunţurilor plasate pe o pagina web. Pentru serviciile sexuale prestate, fetele primeau de la 600 la 1000 de lei de la persoană.

Poliţiştii  continuă acţiunile operative de investigaţii întru stabilirea tuturor circumstanţelor şi identificarea altor tinere exploatate de către suspecţi.


Similare
RECOMANDĂRI