Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dragancea, reacţie: „Domnul Chicu este român nu prin voinţa domnului Codreanu, dar prin părinţi, bunici, străbunici”

Deputatul român Constantin Codreanu a depus astăzi o plângere la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie din Bucureşti prin care cere să fie retrasă cetăţenia română deţinută de Ion Chicu. Codreanu spune că la baza acestei solicitări stau recentele declaraţii denigratoare la adresa României făcute de premierul Republici Moldova. Consilierul lui Chicu a spus despre iniţiativa deputatului român că este nedemocratică.

CONSTANTIN CODREANU, deputat în Parlamentul României: „Este o cerere prezentată sub formă de plângere de fapt, este adresată Comisiei pentru Cetăţenie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Am prezentat în această plângere motivul esenţial pe care, de fapt, îl cunosc inclusiv cei de la ANC, scandalul iscat după declaraţiile denigratoare ale premierului Chicu la adresa României”.

Deputatul Constantin Codreanu spune că astfel de derapaje la adresa României nu trebuie trecute cu vederea, mai ales că şi legea le pedepseşte.

CONSTANTIN CODREANU, deputat în Parlamentul României: „Legea 21 din 1991 a cetăţeniei române, articolul 24, care prevede foarte clar condiţiile pentru retragerea cetăţeniei române, inclusiv atunci când un cetăţean care-şi redobândeşte cetăţenia română aduce prejudicii imaginii României”.

Contactat de TVR MOLDOVA pentru a oferi o reacţie la iniţiativa alesului român, consilierul prim-ministrului, Vitalie Dragancea, a declarat că Ion Chicu este român prin înaintaşii săi şi nu prin voinţa deputatului Constantin Codreanu.

VITALIE DRAGANCEA, consilier al prim-ministrului Ion Chicu: „Domnul deputat Constantin Codreanu acţionează în cele mai bune tradiţii bolşevice şi naziste. Domnul Chicu este român nu prin voinţa domnului Codreanu, dar prin geneza personală, prin părinţi, bunici, străbunici. Faptul că domnului deputat Codreanu nu-i plac unele acţiuni ale domnului Chicu, nu înseamnă că domnul Chicu nu are dreptul la cetăţenia română, astea nu sunt principiile democratice şi domnul Codreanu ar trebui să le cunoască”.

Amintim că premierul Ion Chicu a venit cu o reacţie dură la adresa eurodeputatului Siegfried Mureşan, după ce oficialul român a declarat că "Guvernul Republicii Moldova eşuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor".
Similare
RECOMANDĂRI