Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După protestul de azi-dimineaţă a şoferilor de maxi-taxi, Ion Ceban avertizează că ar putea fi reziliate contractele cu unii agenţi economici

Nervi şi timp pierdut astăzi dimineaţă prin staţiile din Chişinău. Şoferii de maxi taxi s-au ţinut de cuvint şi au fost în grevă până la ora 10:00. În ciuda protestelor, autorităţile spun că nu acceptă majorarea taxei de călătorie şi nici nu vor oferi subvenţii pentru maxi taxi. Primarul Chisinaului a propus chiar rezilierea contractelor cu operatorii care nu au ieşit azi la muncă.

În staţiile de pe strada Ismail oamenii au aşteptat în zadar minute in sir sosirea unui microbuz. Mulţi nu ştiau de grevă.

Deşi transportatorii au anunţat că niciun maxi-taxi nu va porni până la ora 10:00, au fost şi rute în Chişinău pe care s-a circulat în regim obişnuit. Pentru a face faţă fluxului mare de călători, primăria a scos suplimentar la stradă 30 de troleibuze şi autobuze pe cele mai aglomerate sectoare unde operează cursele de maxi-taxi. În cinci minute, într-o staţie de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, la intersecţie cu Ismail, au trecut 12 troleibuze, majoritatea goale.

Mulţi dintre cetăţeni spun că nu susţin solicitarea transportatorilor de a majora taxa de călătorie de la trei la şase lei. Pensiile şi salariile sunt prea mici.

Transportatorii au decis să iasă la protest, după ce autorităţile publice locale nu au fost de acord cu majorarea taxei de călătorie şi acordarea de subvenţii. Primarul Ion Ceban a anunţat că, în cazul în care transportatorii vor crea condiţii mai bune în maxi-taxi, vor respecta graficul de lucru şi vor introduce tichetul unic electronic şi taxarea electronică, atunci va accepta majorarea tarifului. Primarul a precizat că nu sunt resurse prevăzute în buget pentru subvenţionarea transportatorilor privaţi. În cadrul şedinţei săptămânale de la Primărie, Ion Ceban a avertizat cu rezilierea contractele cu operatorii de maxi taxi care au protestat astăzi şi inlocuirea cu autobuze. Dacă acţiunile de protest vor continua, Primăria Chisinau ar putea revizui , de săptămâna viitoare, programul instituţiilor municipale, inclusiv cele de învăţământ.

 
Similare
RECOMANDĂRI