Europarlamentarul român Corina Creţu: Ar fi o mare greşeală dacă anii de apropiere de Uniunea Europeană s-ar irosi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Europarlamentarul român Corina Creţu: Ar fi o mare greşeală dacă anii de apropiere de Uniunea Europeană s-ar irosi

Europarlamentarul român Corina Creţu a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul TVR MOLDOVA că, în contextul actualei guvernări, ar fi o greşeală dacă toţi anii în care Republica Moldova s-a apropiat de Uniunea Europeană s-ar irosi.

Europarlamentarul român a precizat că nu trebuie să existe obstacole care ţin de vreun partid când se are în vedere drumul european al Republicii Moldova.

„Eu cred că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar trebui să fie un scop transpartinic, care să meargă dincolo de partidele politice şi să reprezinte un scop atât de puternic, încât nicio situaţie neprevăzută să nu poată să îl clintească”, a declarat Corina Creţu.

Potrivit europarlamentarului român, nimeni nu poate da asigurări despre ce se va întâmpla în viitor, pentru că şi în Uniunea Europeană situaţia s-a schimbat foarte mult.

„Sunt foarte multe voci din interiorul Uniunii Europene care nu mai doresc extindere”, a precizat eurodeputatul.

Corina Creţu a mai menţionat că, indiferent de ce partid este la guvernare la Chişinău, scopul ca Repoublica Moldova trebuie să urmărească scopul aderării la Uniunea Europeană.

„Republica Moldova, ca şi România, nu îşi permite luxul să se afle în afara Uniunii Europene.Am această convingere că oamenii politici nu pot juca soarta ţării la loterie”, a spus Corina Creţu.

Europarlamentarul a precizat că înţelege contextul geopolitic în care se află Republica Moldova, dar totul depinde de voinţa politică de la Chişinău.

„Sper ca perspectiva europeană a Republicii Moldova să nu dispară odată cu un guvern sau altul.  Am încurajat de fiecare dată ca europenismul Chişinăului să fie o constantă. Mă voi bate de la Bruxelles pentru dezvoltarea, reformare şi europenizarea Republicii Moldova”, a menţionat Corina Creţu.
Similare
RECOMANDĂRI