Familiile cu un venit lunar de până la 3100 lei vor primi ajutor pentru perioada rece a anului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Familiile cu un venit lunar de până la 3100 lei vor primi ajutor pentru perioada rece a anului

„Încă 86 000 de familii defavorizate vor beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului, în perioada noiembrie 2021-martie 2022. Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărâre în scopul sporirii protecţiei sociale a familiilor, în contextul majorării tarifelor la energia electrică, gaze, lemne şi cărbune”, se arată într-un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.

Dacă până acum ajutorul pentru perioada rece a anului se acorda familiilor cu venituri mici, pragul de trecere pe venit la acordarea dreptului fiind calculat reieşind din 2631 lei, acum acesta va fi calculat reieşind din 3109 lei. Proiectul prevede majorarea multiplicatorului utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului de la 2,2 actual la 2,6.
 
De menţionat, că pragul de trecere pe venit la evaluarea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului va fi stabilit pentru fiecare caz în parte, în funcţie de numărul de membri ai familiei, numărul de adulţi, copii. Se va lua în considerare şi faptul dacă cineva dintre membrii familiei are grad de dizabilitate.
 
Totodată, cererile pentru acordarea ajutorului social, depuse din 1 noiembrie 2021, vor fi revizuite în mod automat, având în vedere că modificările vor fi aplicate inclusiv pentru luna noiembrie 2021.
 
Pentru implementarea proiectului în bugetul de stat sunt prevăzute peste 300 milioane de lei. În perioada noiembrie 2020 – martie 2021, numărul mediu al familiilor defavorizate care au beneficiat de ajutor pentru perioada rece a anului a constituit 212 mii.
 
Cuantumul ajutorului pentru perioada rece a anului în perioada noiembrie 2021-martie 2022 constituie 700 lei lunar.
Similare
RECOMANDĂRI