Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Firmele de transport mărfuri încă nu ştiu când vor primi autorizaţii

Nemulţumiţi că încă nu au primit autorizaţii pentru Rusia, Ucraina si Turcia, transportatorii de mărfuri au organizat un nou protest. Oamenii se plâng că de câteva luni nu pot lucra, iar producţia agricultorilor se strică în depozite pentru că nu are cine să o transporte. Peste 50 de camioane au circulat în coloană pe străzile din Chişinău, până în faţa Ministerului Economiei. Dar întrebările lor au rămas fără răspuns. Proteste au avut loc şi la ieşirile din Bălţi, Otaci şi Edineţ.

În coloană şi însoţiţi de poliţie, transportatorii de mărfuri au protestat claxonând în sectorul Buiucani din Chişinău. Ei au cerut, din nou, să primească autorizaţii pentru transport în Rusia, Ucraina şi Turcia.

Pavel Bortă din Costeşti are propriul camion şi un depozit plin cu struguri care riscă să se strice, pentru că nu îi poade duce la clienţi. Şoferul de camion spune că pe piaţa neagră se găsesc autorizaţii la preţuri foarte mari.
 
 După ce au parcurs mai multe străzi prin Chişinău, protestatarii au ajuns şi la Ministerul Economiei. Pe o foaie, protestatarii şi-au scris toate nemulţumirile.
 
Mâine, propestatarii vor să se întâlnească, din nou, în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a cere soluţionarea problemei lor. În Republica Moldova sunt înregistrate peste 12 mii de camioane.
Similare
RECOMANDĂRI