FOTO. Ambasada României în Republica Moldova a transmis Inspectoratului de Poliţie Ialoveni trei maşini şi echipamente IT
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

FOTO. Ambasada României în Republica Moldova a transmis Inspectoratului de Poliţie Ialoveni trei maşini şi echipamente IT

Trei maşini de poliţie şi 25 de seturi de echipament IT au fost transmise Inspectoratului de Poliţie Ialoveni de către Consiliul raional Ialoveni, în cadrul proiectului transfrontalier „Poduri pentru creşterea încrederii între poliţie şi cetăţenii raionului Ialoveni şi judeţului Iaşi”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.

 

Bunurile donate vor ajuta poliţiştii din raionul Ialoveni să răspundă rapid şi eficient tuturor provocărilor în activitatea poliţienească. Evenimentul de transmitere a echipamentului a avut loc astăzi, 14 septembrie 2021, cu participarea Excelenţei sale Daniel Ioniţă, Ambasador al României în Republica Moldova şi Anei Revenco, Ministrul Afacerilor Interne.
 
În cadrul evenimentului, Daniel Ioniţă a detaliat că cele 25 de seturi de echipamente IT, donate Inspectoratului de Poliţie Ialoveni, reprezintă calculatoare, copiatoare, imprimante, toate de ultimă generaţie. „Valoarea materială a acestor echipamente nu este atât de importantă. Cred că mai important pentru Dumneavoastră a fost faptul că aţi avut ocazia să mergeţi în România, să intraţi în contact cu colegii Dumneavoastră, să schimbaţi impresii, să schimbaţi idei, să vă informaţi unii pe alţii despre practicile pe care le uzitaţi în munca de zi cu zi şi să contribuiţi efectiv la consolidarea podurilor de legătură dintre România şi Republica Moldova”, a spus diplomatul român. Tot la Iaşi urmează să aibă loc conferinţa de finalizare a acestui proiect.
 
Preşedintele raionului Ialoveni, Mihai Silistraru, a precizat că transmiterea autospecialelor şi a echipamentelor are loc în cadrul proiectului transfrontalier „Poduri pentru creşterea încrederii între poliţie şi cetăţenii raionului Ialoveni şi judeţului Iaşi”. În cadrul proiectului, aproape toţi poliţiştii din raion au beneficiat de instruiri moderate de colegii din România.

Prezentă la eveniment, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova, Ana Revenco, a subliniat că autospecialele şi echipamentele respective vor face ca munca poliţiştilor să fie mai operativă şi mai eficientă.

Sursa: deschide.md

Similare
RECOMANDĂRI