Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon a întors spatele veteranilor din Războiul de pe Nistru. Întâlnirea programată cu aceştia nu a mai avut loc

Întâlnirea mult aşteptată a veteranilor din Războiul de pe Nistru cu Igor Dodon nu a mai avut loc. Preşedintele a stabilit o întrevedere în satul Coşniţa însă trecut pe lângă ei fără să oprească. Motivul ar fi că au venit părea mulţi veteranii la întâlnire, iar preşedintele era pregătit să vorbească doar cu unul din ei. Foştii combatanţi au dorit să discute despre posturile ilegale din zona de securitate

Veteranii din raionul Dubăsari au fost informaţi azi de către Consiliul Raional că la iniţiativa preşedintelor va avea loc o întrevedere. Veniţi la faţa locului, veteranii au fost opriţi.

„Uitaţi-vă oameni buni cum ne ţin în soare stăm în soare nu putem să ne întâlnim cu domnul Dodon să ne spunem declaraţiile noastre. Domnul Dodon solicită ca noi să ne ducem de unii singuri”, A SPUS VICTOR TIMUŞ, preşedintele Asociaţiei Veteranilor din Dubăsari.

În timp ce veteranii îl aşteptau pe preşedinte, acesta s-a oprit într-o staţie de autobuz şi a discutat cu două femei. A urcat apoi în maşină şi a plecat.

Doar consilierul preşedintelui a stat de vorbă cu veteranii.

„El are planul lui care se ocupă şi s-a dus cu agricultura la general. De aceea reieşind din faptul că aţi văzut că toţi mă cunosc pe mine şi eu îi cunosc.
-Noi il aşteptăm şi două ore il aşteptăm”, A SPUS VICTOR GAICIUC, consilierul preşedintelui.

Veteranii sunt dezamăgiţi de gestul preşedintelui. Ei spun că au vrut să discute probleme ce ţin de posturile ilegale, tensiunile din zona de securitate şi declaraţiile privind statutul unor  localităţi care, potrivit  preşedintelui raionului Dubăsari, nu ar mai fi sub jurisdicţia  Republicii Moldova.

„Noi acum cred că în raionul Dubăsari o sa fie un precedent cred că s-or trezi toţi veteranii şi vor încerca să rezolve problemele la categoria asta şi preşedintele raionului ne ignoră, preşedintele ţării fuge nu ştiu unde. Nu poate să răspundă la întrebările pe car ele avem noi la ziua de azi. Fac că totul e sub control şi la ei e totul bine. Iaca noi am vrut să le spunem, nu ştiu din ce surse ei se documentează că nu e chiar totul aşa bine cum se uită ei de la Chişinău, iaca nu ai cui spune. Unul se ascunde unul fuge”, A DECLARAT VALERIU MÎŢU, veteran.

Pe pagina socială a preşedintelui au apărut informaţii despre vizita la Coșnița. Nu se spune nimic de veteran. Igor Dodon a scris că a depus flori la monumentul eroilor din conflictul armat de pe Nistru şi a discutat cu conducerea raionului Dubăsari despre problemele cetăţenilor.
Similare
RECOMANDĂRI