Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon, audiat de procurori: „Eu personal nu port nicio vină şi nu că învinuit, dar nici bănuit nu pot fi în acest dosar”

Procurorii l-au audiat timp de aproape 3 ore pe fostul preşedinte Igor Dodon în dosarul Energocom. El este învinuit că în 2008, când era ministru al economiei, a prejudiciat statul cu 12 milioane de dolari semnând un aviz de procurare a energiei electrice la un preţ mult mai mare faţă de cel prevăzut în contractul existent atunci.

După audieri, Igor Dodon s-a declarat nevinovat.

IGOR DODON, preşedinte de onoare al PSRM: „Din ceea ce îmi amintesc eu şi detaliile care le-am obţinut sunt absolut sigur că atât eu şi colegii mei, echipa de avocaţi care mă susţin că eu personal nu port nicio vină şi nu ca învinuit dar nici bănuit nu pot fi în acest dosar. Atunci R.Moldova a abţinut cel mai avantajos preţ din regiune la livrarea energiei electrice.”

De cealaltă parte, procurorii afirmă că au probe că Igor Dodon ar fi cauzat daune statului de aproape 12 milioane de dolari. Potrivit anchetatorilor în primăvara anului 2008, când era ministru al economiei, Dodon a semnat un aviz de procurare a energiei electrice prin intermediul furnizorului central Energocom, la un preţ mai mare cu aproape 30% decât cel prevăzut în contractul existent în acel moment. Procurorii afirmă că avizul semnat de Igor Dodon a dus la majorarea tarifelor la energia electrică, iar diferenţa de bani ar fi ajuns pe conturile unor companii off-shore.

MARIANA CHERPEC, purtător de cuvânt, Procuratura Generală: „Dumnealui nu-şi recunoaşte vinovăţia de care este bănuit. În cadrul audierilor de astăzi acesta a dat declaraţii aferent circumstanţelor cazului în cadrul cărora şi-a expus poziţia. Urmărirea penală pe caz continuă, procurorii urmează să administreze probatoriu necesar, iar după aprecierea tuturor probelor în ansamblu, vor lua o decizie pe acest caz.”

Procuratura Generală a deschis dosarul penal în luna septembrie a anului trecut, pentru delapidarea mijloacelor financiare ale statului în proporţii deosebit de mari prin scheme ilegale de import al energiei electrice.
Similare
RECOMANDĂRI