Ion Ceban, despre evacuarea maşinilor parcate ilegal în Chişinău: Deocamdată, maşinile nu vor fi ridicate din curţile blocurilor
Sursa foto:Ion Ceban/Facebook Vizualizari:

Ion Ceban, despre evacuarea maşinilor parcate ilegal în Chişinău: Deocamdată, maşinile nu vor fi ridicate din curţile blocurilor

Primarul municipiului Chişinău a venit cu unele precizări în legătură cu evacuarea automobilelor parcate ilegal în capitală. Acesta spune că acţiunile sunt gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, conform deciziei de Guvern și în urma unei licitații de contractare a unei companii responsabile.

Primarul spune că a primit mai multe reclamații de nemulțumire din partea cetățenilor în acest sens, iar astăzi a avut o discuție cu ministrul de interne Pavel Voicu.

„Credem că această practică este binevenită, doar că până la oferirea unei alternative pentru cetățeni, trebuie să aplicăm o primă etapă.
Am vorbit despre amendarea șoferilor, care parchează ilegal pe trotuare și încurcă la deplasarea pietonilor, mamelor cu cărucioare, a personelor cu probleme locomotorii și amendarea acelor șoferi care parchează pe străzile magistrale și încurcă la traficul rutier, creând ambuteiaje.
Am solicitat ministrului Pavel Voicu şi am căzut de acord ca evacuarea maşinilor să nu fie efectuată la această etapă în curțile blocurilor”, anunţă primarul. 

Ion Ceban spune că autorităţile îşi propun să găsească terenuri în centrul orașului, unde vor putea fi amenajate locuri de parcare. La fel, se promit a fi amenajate şi parcări de tipul - parking lift, iar prima de acest fel va fi amenajată cu Universitatea Tehnică a Moldovei.
Similare
RECOMANDĂRI