Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Ceban: Se cântă, se dansează în localuri arhipline, după care lumea se vaicără că nu sunt locuri în spitale

Primarul Chişinăului ameninţă că închide barurile şi restaurantele dacă administratorii acestora nu vor respecta măsurile de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus. Numărul cazurilor de COVID-19 e tot mai mare iar mulţi  agenţi economici încalcă legea.

ION CEBAN, primar general, Chişinău: „Ruşine pentru cei care vor să câştige bani şi nu pun preţ absolut deloc pe sănătatea oamenilor. Mă refer la tot felul de discoteci şi cluburi de noapte, karaoke, unele restaurante, care încalcă orice normă. Se cântă, se dansează în localuri arhipline, după care lumea se vaicără că nu sunt locuri în spitale”.

Reacţia primarului vine după ce la sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii au făcut mai multe controale în localurile din Chişinău. 40 de agenţi economici au fost amendaţi.

LILIAN LUCA, şef adjunct, Direcţia de Poliţie Chişinău: „După orele 12, aceste restaurante şi baruri se transformă în disco-cluburi. Aici noi am venit cu documentări, avem documentaţi 40 de agenţi economici în aceste zile. În continuare vom desfăşura aceleaşi activităţi contructive pentru a preveni infectarea cu COVID a cetăţenilor Municipiului Chişinău”.

Autorităţile municipale anunţă că va organiza consultări cu reprezentanţii HoReCa, iar în urma acestora se va lua o decizie.

ION CEBAN, primar general Chişinău: „Să nu punem restricţii suplimentare, restricţii dure şi să nu închidem activităţi, aşa cum s-a întâmplat şi se întrâmplă în continuare în marea majoritate a oraşelor lumii. Ceea ce vreau să fie înţelegători şi să fim şi responsabili”.

Reprezentanţii domeniului HoReCa spun că vor merge la dialog cu autorităţile care gestionează criza sanitară.  

ANETA ZASAVIŢCHI, preşedinte, Asociaţia Naţională a Restaurantelor: „Noi ne dorim să fim conform legii şi nu doar noi să activăm conform legii, dar şi autorităţile, întrucât la moment sunt unele măsuri foarte confuze. Noi ne aşteptăm la un dialog consultativ, ori la moment autorităţile responsabile de gestionare crizei sanitare au doar două funcţii: una de a emite decizii şi a doua funcţie cu caracter punitiv”.

Restaurantele şi cafenelele din Republica Moldova au fost închise pe 16 martie din cauza pandemiei de coronavirus. S-au redeschis pe 15 iunie.
Similare
RECOMANDĂRI