Legea cu privire la controlul în comun la frontiera moldo-ucraineană, promulgată
Sursa foto:Moldpres Vizualizari:

Legea cu privire la controlul în comun la frontiera moldo-ucraineană, promulgată

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promulgat astăzi Legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, în prezenţa prim-ministrului Pavel Filip, care se află într-o vizită la Kiev.

Controlul în comun la frontieră a fost început pe 17 iulie 2017 în punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisk, aflat pe teritoriul Ucrainei.

Legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene a fost ratificată de Rada Supremă a Ucrainei la 1 martie. Intrarea în vigoare a Acordului va permite extinderea controlului în comun la toate punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene. Pavel Filip şi Petro Poroşenko au menţionat că astfel va fi asigurată o luptă mai eficientă împotriva criminalităţii şi contrabandei la hotar şi va spori securitatea regională, scrie Moldpres.

Drept priorităţi pentru perioada următoare, Pavel Filip şi Petro Poroşenko au evidenţiat deschiderea podului dintre localităţile Unguri şi Boroniţa şi urgentarea procesului de demarcare a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Părţile au discutat despre activitatea Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare comercial-economică, precum şi despre colaborarea dintre autorităţile de profil din cele două ţări. În context, a fost menţionată organizarea, în ultima perioadă, a mai multor întâlniri şi negocieri privind subiectele de interes comun de pe agenda bilaterală, în special – protejarea ecosistemului bazinului râului Nistru şi proiectul Acordului privind funcţionarea Complexului Hidroenergetic Nistrean.

Similare
RECOMANDĂRI