VIDEO. PSRM: Parlamentul va vota repetat Legea cu privire la funcţionarea limbilor pe teritoriul R. Moldova. Nu vom permite ca CCM să substituie Parlamentul
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

VIDEO. PSRM: Parlamentul va vota repetat Legea cu privire la funcţionarea limbilor pe teritoriul R. Moldova. Nu vom permite ca CCM să substituie Parlamentul

Parlamentul va vota repetat Legea cu privire la funcţionarea limbilor pe teritoriul R. Moldova, în noua redacţie. Despre acest lucru a anunţat Vlad Bătrîncea, deputat PSRM, vicepreşedinte al Parlamentului, în cadrul unui briefing de presă.

"Constatăm că revenim la unele practici din perioada statului capturat. Curtea Constituţională se transformă într-o unealtă politică a unor partide politice. CCM trebuie să apere cetăţenii, drepturile acestora. Din 2018 încoace R. Moldova a rămas fără legislaţie lingvistică, ceea ce a făcut Parlamentul a venit cu o lege cadru privind funcţionarea limbilor, în conformitate cu recomandări Consiliul Europei, ONU. Această lege pefect corespunde recomandărilor structurilor naţionale. Ieri am asistat la un teatru ieftin, am constatat mai multe speculaţii, manipulări din partea organizaţiilor care nici nu au citit această lege. Suntem profund indgnaţi, Parlamentul va lua o atitudine, nu vom permite ca CCM să substituie Parlamentul, vom recurge la mai multe măsuri ce vin să restabilească ordinea de drept. Parlamentul va vota repetat legea cu privire la funcţionarea limbilor în noua redacţie. Vom face tot posibilul ca R. Moldova să aibă legislaţie lingvistică", a spus Vlad Bătrîncea.

"Prin hotărârea CCM noi am dat o palmă drepturilor omului în R. Moldova şi am creat premise pentru anumite mişcări şovine", a spus ministrul în exerciţiu al Justiţiei, Fadei Nagacevschi, prezent şi el la briefingul de presă al PSRM.

Citiţi şi: Legea prin care se oferă un statut special limbii ruse - declarată neconstituţionalăSimilare
RECOMANDĂRI