VIDEO. Pavel Filip: PD salută decizia celor din PAS şi Platforma DA de a bloca tribuna Parlamentului
Sursa foto:privesc.eu Vizualizari:

VIDEO. Pavel Filip: PD salută decizia celor din PAS şi Platforma DA de a bloca tribuna Parlamentului

Briefing de presă susţinut de fracţiunea Partidului Democrat din Moldova în timpul şedinţei Parlamentului Republicii Moldova din 3 decembrie 2020

UPDATE: Pavel Filip spune că unele proiecte introduse pe ultima sută de metri pe ordinea de zi a Parlamentului reprezintă un abuz, iar PD, alături de PAS şi Platforma DA, au solicitat excluderea acestora.  Pavel Filip se referă la „proiectul cu privire la statutul limbii ruse, proiectul aşa numit „propaganda rusească”, proiectul cu privire la politica fiscală, care au venit foarte repede în Parlament, fără ca să avem timp să le citim”.

Pavel Filip spune că blocarea tribunei nu este cea mai tradiţională metodă, dar este o exprimare democratică: „PD salută această decizie a colegilor pentru că este unica soluţie posibilă de a bloca acest dezmăţ. Eu sper că colegii care se află cum într-o majoritate cu PSRM şi Şor vor înţelege acest lucru. 

Amintim, că după mai multe propuneri de excludere de pe ordinea de zi a unor proiecte, respinse de majoritatea deputaţilor (PSRM şi Platforma Pentru Moldova) PAS şi Platforma DA au blocat tribuna Parlamentului.

Similare
RECOMANDĂRI