VIDEO. UPDATE. Guvernul Sandu a fost demis
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. Guvernul Sandu a fost demis

UPDATE: Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis cu votul PSRM şi PDM.

UPDATE 12:38 Maia Sandu: Din discursurile dumneavoastre am înţeles că sunteţi împotriva justiţiei şi a oamenilor acestei ţări. Astăzi nu aţi trădat acest guvern, ci poporul ţării care avea o speranţă la o justiţie corectă.

UPDATE: „E greu să fii profet în ţara ta. Avem 30 de ani de chidăneală, pe moldoveneşte, în politica noastră,” a declarat Ţîcu. 

UPDATE: 12:31 Deputatul neafiliat Octavian Ţîcu a ieşit la tribuna Parlamentului pentru a lua cuvânt. Preşedintele Legislativului, Zinaida Greceanîi a declarat că potrivit regulamentului, Ţîcu face parte din blocul ACUM şi nu poate lua cuvânt. În cele din urmă Octavian Ţîcu a fost lăsat să vorbească.

UPDATE: 12:05 Preşedintele PDM Pavel Filip a declarat că fracţiunea parlamentară a democraţilor va susţine moţiunea socialiştilor. Amintim că, anterior, liderul fracţiunii PDM, Dumitru Diacov, spunea că nu s-a decis dacă vor susţine sau nu moţiunea.

UPDATE: 11:55 Deputatul din partea fracţiunii parlamentare a Partidului Şor, Denis Ulanov, spune că deputaţii acestei formaţiuni politice se vor abţine în cazul moţiunii de cenzură.

UPDATE: Deputaţii adresează întrebări prim-ministrului.

PDATE: Maia Sandu a amintit deputaţilor socialişti despre suspendarea repetată a preşedintelui Igor Dodon din funcţie, de către guvernul PDM.

„Nu mai ţin minte de câte ori a fost suspendat. Domnul Bolea, îmi amintiţi dumnevoastră exact de câte ori?”, a întrebat premierul, precizând că în ultimele trei luni, Dodon a criticat Guvernul Sandu mai des decât Guvernul Filip în trei ani.

UPDATE: Maia Sandu, către Igor Dodon; „Aţi picat prea multe teste ca să vă credem. Aţi picat testul Curţii Constituţionale atunci când un fost exponent al PSRM a devenit preşedintele Curţii, aţi picat testul comisiilor de selectare a şefilor instituţiilor de stat, aţi picat testul atunci când aţi încercat să căutaţi soluţii alternative acestui Guvern”.


UPDATE: Maia Sandu a menţionat că socialiştii îşi construiesc moţiunea pe false acuzaţii despre înrăutăţirea situaţiei sociale şi economice a ţării şi „aruncă toate pietrele în Guvern”. 

„Unde vedeţi dvs înrăutăţirea situaţiei sociale şi economice? Singura înrăutăţire a situaţiei economice este pentru cei cărora li s-au oprit schemele de corupţie. Noi ne-am angajat să le oferim oamenilor o justiţie adevărată,” a menţionat Sandu.

UPDATE: Maia Sandu se adresează deputaţilor: „Vreţi să opriţi reforma justiţiei? Pentru asta v-au ales oamenii în Parlament?”

UPDATE:  „În doar cinci luni, peste două miliarde de lei au fost acordate de partenerii internaţionali, cu încrederea că Guvernul îi va administra corect”, a menţionat Maia Sandu de la tribuna Parlamentului.

UPDATE: Maia Sandu: Avem nevoie de justiţie, de o procuratură eficientă, ca funcţionarii corupţi să fie demişi şi arestaţi. Reforma justiţiei e piatra de temelie a Guvernului ACUM. Ne dorim o justiţie adevărată, ne dorim ca cei care au furat miliardul să ajungă la închisoare. Asta îşi doreşte întreaga societate, inclusiv alegătorii socialiştilor.

UPDATE: Premierul Maia Sandu are o oră pentru a prezenta raportul Guvernului pentru cele cinci luni de când a fost investit. 

UPDATE: Pentru ordinea de zi a fost propusă o singură chestiune. Examinarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Republicii Mоldova din 8 noiembrie 2019. 

Amintim că PSRM a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, după ce cabinetul de miniştri a votat, prin asumare de răspundere, proiectul de lege de modificare a Legii Procuraturii.

Deputaţii s-au întrunit astăzi în şedinţă pentru a analiza şi dezbate moţiunea depusă de PSRM împotriva Guvernului condus de Maia Sandu, după ce premierul a adus modificări la Legea Procuraturii prin asumare de răspundere.


Similare
RECOMANDĂRI