LIVE TEXT/ VIDEO/FOTO. Diaspora votează! La Frankfurt, alegătorii au încins o horă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

LIVE TEXT/ VIDEO/FOTO. Diaspora votează! La Frankfurt, alegătorii au încins o horă

Cetăţenii Republicii Moldova din diaspora au ieşit la vot. Primii alegători care şi-au exercitat dreptul de vot în străinătate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate sunt Liudmila şi Dorin Gutu, stabiliţi de 14 ani în prefectura Toyama.

UPDATE: ora 17:00. Până la această oră peste 152 de mii de alegători din diaspora s-au prezentat la secţiile de votare. UPDATE: 
Lista celor mai solicitate secţii de votare din diaspora. În unele secţii s-au epuizat jumătate din buletine


Consulatul general al Republicii Moldova în Frankfurt: „Ţinem să vă informăm că procesul de votare la ambele secţii din oraşul Frankfurt pe Main decurge în regim normal. Până la ora 10:00 la Frankfurt au votat în jur de 1960 persoane”.

La Madrid cetăţenii votează sub imnul Republicii Moldova: Bologna: Florenţa: Ora 12:00. În diaspora au votat peste 72 de mii de cetăţeni. Şi în capitala Germaniei, Berlin, cetăţenii R. Moldova au venit în număr mare la secţiile de votare.
Cetăţenii R. Moldova votează la secţiile de votare deschise în Franţa (Paris).
Pentru a participa la votare în cadrul secţiei constituite la sediul ambasadei Republicii Moldova din Tokio, soţii Guţu au călătorit 400 de km, timp de 5 ore cu maşina. Dorin este antreprenor în domeniul IT şi importator de vinuri basarabene în Japonia, iar Liudmila este profesoară la şcoala de limbă engleză pe care a fondat-o în localitate.Tinerii au venit la votare împreună cu cei doi copii şi au declarat că „Participarea la alegeri reprezintă cea mai bună lecţie de patriotism care putem să o oferim copiilor noştri. Fiind de 14 ani plecaţi peste hotare, ne bucurăm pentru posibilitatea de a vota pentru un viitor prosper şi sperăm mult ca cetăţenii din ţară cât şi cei din diasporă să meargă astăzi la vot. Votul fiecărui om contează”

Similare
RECOMANDĂRI