Ludovic Orban şi Angela Merkel au convenit menţinerea sprijinului României şi Germaniei pentru reformele democratice din Republica Moldova
Vizualizari:

Ludovic Orban şi Angela Merkel au convenit menţinerea sprijinului României şi Germaniei pentru reformele democratice din Republica Moldova

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut vineri o convorbire, în format videoconferinţă, cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în care cei doi şefi ai guvernelor de la Bucureşti şi de la Berlin au discutat despre subiecte precum aderarea României la spaţiul Schengen şi evoluţiile din Republica Moldova, având în vedere faptul că Germania asigură preşedinţia Consiliului UE.

Cei doi înalţi oficiali au realizat şi un schimb de vederi cu privire la evoluţiile din vecinătatea estică şi sudică a României, cu accent asupra situaţiei post-electorale din Republica Moldova. Rezultatele recentului scrutin prezidenţial din Republica Moldova confirmă voinţa cetăţenilor pentru un parcurs democratic, racordat la standardele şi valorile europene, scrie Calea Europeană.

Prim-ministrul Ludovic Orban şi cancelarul Angela Merkel au convenit, în acest context, asupra importanţei menţinerii sprijinului, inclusiv la nivel european, pentru procesul de reformă democratică din Republica Moldova.

De altfel, Comisia Europeană a acordat joi Republicii Moldova 50 milioane de euro, prima tranşă a împrumutului de 100 milioane euro pentru consolidarea economiei post-pandemie, într-o primă măsură concretă de sprijin după câştigarea alegerilor prezidenţiale de către candidata pro-europeană Maia Sandu.
 

Similare
RECOMANDĂRI