Maia Sandu, la întâlnirea cu Regele Philippe, la Bruxelles: Belgia a devenit a doua casă pentru mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova
Vizualizari:

Maia Sandu, la întâlnirea cu Regele Philippe, la Bruxelles: Belgia a devenit a doua casă pentru mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova

Dinamica reformelor interne din Republica Moldova a fost discutată de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Majestatea Sa, Regele Philippe al Belgiei, la Bruxelles, în seara zilei de ieri, 19 ianuarie, transmite IPN.

Maia Sandu a anunţat pe o pagină de socializare că dialogul celor doi oficiali s-a axat şi pe situaţia din regiune, dar şi pe posibilităţile de colaborare mai strânsă cu autorităţile belgiene, în interesul comun al celor două state. „Belgia a devenit a doua casă pentru foarte mulţi dintre conaţionalii noştri şi acest lucru este un motiv şi un argument în plus de apropiere dintre ţările noastre”, a menţionat şeful statului.

Belgia a sprijinit Republica Moldova atât în plan bilateral, cât şi prin poziţia pe care a adoptat-o în cadrul UE pe chestiuni strategice şi prin rolul pe care îl joacă în cadrul Uniunii Europene, ca ţară ce găzduieşte majoritatea instituţiilor europene, a subliniat Maia Sandu.

Tot ieri seara, preşedintele Republicii Moldova a anunţat că intenţiona să se întâlnească la Bruxelles cu mai mulţi cetăţeni moldoveni, stabiliţi în Belgia, dar actualele restricţii pandemice din acest stat nu permit întruniri mai mari de patru persoane.

„Ne-am bucurat, totuşi, în cele două zile ale vizitei, de prezenţa şi de sprijinul a câţiva dintre conaţionalii noştri. Le mulţumim pentru implicare producătorului Dumitru Marian, care ne-a însoţit cu camera video la evenimente, şi bucătarului Alexandru Sapco, al cărui restaurant a fost descoperirea anului 2020 în capitala belgiană. Îi mulţumim şi fotografei şi artistei Natalia Gârbu de la Chişinău, care a oferit Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană fotografii şi reproduceri ale lucrărilor sale, dându-i acestui spaţiu un suflu inedit. Sunt convinsă că, în curând, datorită eforturilor medicilor şi oamenilor de ştiinţă, ne vom putea revedea ca odinioară şi vom discuta în detalii subiectele care ne vizează pe toţi”, a relevat preşedintele Republicii Moldova.

Maia Sandu a întreprins o vizită la Bruxelles, Belgia, în perioada 17-19 ianuarie.
 
Similare
RECOMANDĂRI