Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu, la Punctul pe AZi: Vom face o sesizare la Procuratură pentru a cerceta sursa banilor lui Igor Dodon

Prezentă în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, liderul PAS Maia Sandu a declarat că va face o sesizare la procuratură pentru a cerceta sursa banilor preşedintelui Igor Dodon.

Maia Sandu a menţionat că Igor Dodon a lucrat toată viaţa în instituţii de stat şi este greu de imaginat cum din salariile de la stat, preşedintele poate să îşi permită cheltuielile pe care le face.

„Nu e vorba numai de vacanţe, acestea le-au reflectat Ziarul de Gardă. Sunt multe alte cheltuieli care, cu siguranţă, depăşesc veniturile legale ale preşedintelui. Încercăm, din sursele care există, să calculăm potenţialele cheltuieli şi vom transmite la procuratură acest document, care deja ar fi trebuit să se sesizeze pe acest subiect”, a spus liderul PAS.

Maia Sandu a mai vorbit şi de partea etică a comportamentului lui Igor Dodon.

„Atunci când eşti preşedintele unei ţări în care sunt mulţi oameni săraci, să mergi în vacanţe super-luxoase este o lipsă de bun simţ”, a spus Maia Sandu.

Liderul PAS s-a îndoit şi de explicaţiile lui Igor Dodon, care a afirmat că vacanţele lui au fost achitate de alte persoane.

„Vacanţele preşedintelui sunt achitate de tot felul de prieteni, la care nimeni nu poate să ajungă ca să înţeleagă de ce fac astfel de gesturi. Sunt nişte explicaţii ridicole, care denotă lipsă de respect faţă de oameni”, a spjus Maia Sandu, care a mai menţionat că trebuie construită o justiţie care nu va asculta astfel de minciuni şi va investiga până la capăt.

Amintim că o investigaţie a Ziarului de Gardă spune că deşi a ocupat doar funcţii publice şi a declarat doar venituri din salariu, în ultimii 10 ani preşedintele Igor Dodon şi-a petrecut cel puţin 20 de vacanţe în mai multe staţiuni şi hoteluri de lux din lume. Şeful statului a fost cazat inclusiv într-o vilă din Grecia, în care doar o cameră costă până la 20 de mii euro pe noapte. Întrebat de unde a luat aceşti bani, Igor Dodon spune că preţurile vacanţelor nu au depăşit veniturile personale.
Similare
RECOMANDĂRI