Maia Sandu: Multor politicieni le convine să menţină un nivel înalt de sărăcie, ca să poată cumpăra uşor voturile cetăţenilor pentru "tuşonkă"
Sursa foto:noi.md Vizualizari:

Maia Sandu: Multor politicieni le convine să menţină un nivel înalt de sărăcie, ca să poată cumpăra uşor voturile cetăţenilor pentru "tuşonkă"

Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că formaţiunea sa "se bucură de cea mai mare încredere a cetăţenilor Moldovei şi peste hotare şi este capabilă să facă ordine în ţară".


Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, la o întâlnire cu locuitorii oraşelor din nordul ţării, ea a menţionat că partidul "a intrat într-o nouă etapă - de extindere, datorită rezultatelor alegerilor locale, care au permis atragerea a noi oameni".

"PAS evidenţiază angajamentul faţă de trei principii, printre altele. În primul rând, onestitatea. Partidului se alătură doar oameni cinstiţi care doresc să oprească hoţia şi corupţia. În al doilea rând, optimismul. Nu am renunţat la luptă nici în situaţia cea mai disperată. Şi, în sfârşit, respectul pentru sine şi pentru celălalt. Ne cunoaştem bine drepturile, suntem gata să luptăm pentru ele şi nu vom îngenunchea niciodată", a subliniat fostul premier.

Ea a menţionat că una dintre problemele stringente ale Moldovei este "gradul înalt de toleranţă faţă de corupţie".

"Multor politicieni le convine să menţină un nivel înalt de sărăcie, ca să poată cumpăra uşor voturile cetăţenilor pentru "tuşonkă". Ei nu doresc să obţină prosperitatea, deoarece, în acest caz, vor pierde şansa de a-şi menţine funcţiile", crede Sandu.

Potrivit ei, în 2019 "cetăţenii au dovedit că pot schimba situaţia, iar Plahotniuc, având toate pârghiile administrative şi informaţionale, a fost nevoit să fugă din Moldova, iar acum SUA i-a aplicate sancţiuni".

"Astăzi avem sarcina de a scăpa ţara de Igor Dodon. El a demis un guvern (Sandu - "I") care dorea justiţie independentă şi acum controlează aproape tot - are un guvern de buzunar, dă instrucţiuni judecătorilor şi procurorilor. Dar deja nu mai are pe cine convinge că vrea să facă tot ce este mai bun pentru ţară, căci lui chiar şi dictatorii nu îi dau bani. Iar noi trebuie să ne unim, indiferent de limbă şi preferinţele geopolitice, toţi cetăţenii vor să scape de corupţie, să obţină dreptatea şi o guvernare onestă în ţară", a declarat Sandu.
Similare
RECOMANDĂRI