Marfă de peste 150.000 de lei, depistată în două trenuri de pe ruta Moscova-Chişinău. Însoţitorii de vagon riscă amenzi
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Marfă de peste 150.000 de lei, depistată în două trenuri de pe ruta Moscova-Chişinău. Însoţitorii de vagon riscă amenzi

Mărfuri de larg consum, estimate la peste 150.000 de lei, au fost depistate, de către echipele mobile ale Serviciului Vamal, în două trenuri de pe ruta Moscova-Chişinău. Cercetaţi pe aceste cazuri sunt cinci însoţitori de vagon, care nu au declarat bunurile şi nu au putut prezenta niciun act de provenienţă a acestora.

Cele cinci loturi de mărfuri au fost depistate la Vălcineţ, în urma controalelor efectuate asupra a două garnituri de tren care veneau din Moscova. Astfel, acţionând în baza analizei de risc, vameşii au ridicat telefoane mobile şi accesorii, articole vestimentare, produse cosmetice, produse alimentare, piese auto, nedeclarate în vederea eschivării de la achitarea plăţilor vamale.

Potrivit informaţiilor preliminare, bunurile erau procurate din Federaţia Rusă şi urmau să ajungă la beneficiarii finali, în scopul comercializării neautorizate pe pieţele din Republica Moldova. Însoţitorii de vagon aveau rolul de intermediari, care asigurau transportarea ilegală a mărfurilor peste frontiera vamală.

Loturile au fost ridicate şi transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii tuturor circumstanţelor. Persoanele implicate riscă o amendă de până la 4.500 de lei.
Similare
RECOMANDĂRI