Măsuri pentru fluidizarea traficului la frontiera cu România
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Măsuri pentru fluidizarea traficului la frontiera cu România

Vămile din Republica Moldova şi România au stabilit mai multe măsuri pentru fluidizarea traficului transfrontalier. Serviciul Vamal din Republica Moldova şi autoritatea vamală din România au convenit asupra unui set complex de acţiuni, în perioada 07 – 31 august, atunci când fluxurile cresc în medie cu peste 20%.

Măsurile sunt prevăzute într-un plan comun de acţiuni, semnat ieri, la Albiţa. Cele mai importante acţiuni se referă la suplimentarea numărului de personal şi a echipamentelor de control, utilizarea tuturor pistelor, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare şi intensificarea schimburilor de informaţii.

Măsurile dispuse de conducerea Serviciului Vamal mai prevăd implicarea în actul de control a şefilor posturilor vamale şi a adjuncţilor acestora, precum şi crearea grupelor de intervenţie.

Cel mai tranzitat post vamal rămâne a fi Leuşeni. Doar săptămâna trecută acesta a înregistrat peste 24 000 de traversări ale unităţilor de transport, în timp ce, în celelalte perioade ale anului valorile de trafic se cifrează la aproximativ 18 000. Dacă la Leuşeni, tura este formată din 18-19 inspectori, atunci la Albiţa sunt repartizaţi doar 10-12.

Discuţiile au mai vizat necesitatea reabilitării infrastructurii posturilor vamale şi accelerarea implementării controlului comun la frontiera cu România. 

 

Similare
RECOMANDĂRI