Mihai Popşoi: Chicu era pregătit încă de Plahotniuc pentru funcţia de premier, acum cinci luni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mihai Popşoi: Chicu era pregătit încă de Plahotniuc pentru funcţia de premier, acum cinci luni

Vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi, la fel ca şi Andrian Candu, a declarat în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA că nu a fost deloc surprins de candidatul pe care la propus Dodon pentru funcţia de premier.

„Nu cred că pe nimeni din această ţară a luat prin surprindere această nominalizare. Noi ştim bine că dumnealui era gata de a fi propus încă din luna mai din partea lui Plahotniuc la această funcţie. Domnul Chicu a aşteptat şi iată că răbdarea i-a fost răsplătită. Dumnealui nu are o reputaţie bună în rândul diplomaţilor nici din ţară nici din UE,” a declarat deputatul Blocului ACUM, Mihai Popşoi.

Fiind întrebat cum vor acţiona deputaţii Blocului ACUM în raport cu guvernul Chicu, Popşoi a dat asigurări că vor vota contra.

„Sunt sigur că vom vota împotrivă, aici nu pot fi alte discuţii, pentru că se crează o nouă majoritate. Noi vom fi în opoziţie, cum e normal întro ţară democratică,” a mai spus Popşoi.

Adrian Candu a negat faptul că în parlament se formează o nouă majoritate, între PSRM şi PD, dar şi faptul că Chicu ar fi trebuit să fie candidatul Partidului Democrat acum cinci luni.

„Domnul Popşoi greşeşte foarte mult spunând că Chicu ar fi fost candidatul Partidului Democrat în luna mai. O spun cu toată responsabilitatea. Niciodată el nu a fost candidatura noastră. Partidul Democrat are membrii săi care ar face faţă cu siguraţă în calitate de prim-ministru, începând de la domnul Filip, care a demonstrat asta. Ce ţine de majoritate, ea a existat între Blocul ACUM cu PSRM. În cazul PD, noi eventual poate vom susţine guvernul Chicu, însă noi nu intrăm în nici un fel de coaliţie cu socialiştii şi nu vom delega persoane din partid în guvernul Chicu şi vom susţine doar acele proiecte care se încadrează în tot ceea ce înseamnă viziunea Partidului Democrat. Este departe de adevăt ceea ce spune domnul Popşoi,” a spus Andrian Candu.

Amintim că preşedintele ţării Igor Dodon a înaintat candidatura lui Ion Chicu la funcţia de premier.
Similare
RECOMANDĂRI