Nivelul apei în râurile Nistru şi Prut a început să scadă
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Nivelul apei în râurile Nistru şi Prut a început să scadă

Potrivit Serviciului Hidrometeorolorgic de Stat, la intrare în R. Moldova a început să scadă nivelul apei în râurile Prut şi Nistru, inclusiv, cantitatea apei deversate din lacul de acumulare Dnestrovsc. În aceste condiţii nu se aşteaptă mărirea devărsărilor din lacurile de acumulare de la Costeşti – Stânca şi Dubăsari.

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii Excepţionale continuă, între timp, să monitorizeze situaţia în lunca râurilor Prut şi Nistru şi să fortifice digurile de protecţie, potrivit radiochisinau.md.

Lucrări de consolidare a digurilor de protecţie, vor avea loc şi pe parcursul zile de astăzi, 28 iunie, în localitatea Cioburciu, raionul Ştefan Vodă.

Pe parcursul zilei de ieri, 27 iunie, salvatorii şi localnicii din satul Copanca, raionul Căuşeni, au fortificat un dig de protecţie pentru a preveni riscul de inundaţia a peste 900 hectare de terenuri agricole, dar şi a 1200 de hectare de culturi agricole din stânga Nistrului. Lucrări similare au avut loc şi în localitatea Ciorna, raionul Rezina.

Pe plaja de la Vadul lui Vodă situaţia va fi monitorizată în continuare de salvatori. Care datorită acţiunilor întreprinse au reuşit protejarea sectorului de agrement din zonă.

Similare
RECOMANDĂRI