Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O altă pierdere importantă pentru flota navală a Moscovei. O navă rusească arde în Marea Neagră, în apropierea Insulei Şerpilor

O altă pierdere importantă pentru flota navală a Moscovei. Site-ul ucrainean http://Dumskaya.net scrie că o navă rusească arde în Marea Neagră, în apropierea Insulei Şerpilor, zona fiind survolată acum de avioane ale Federaţiei Ruse. Sursa menţionează că o explozie, urmată de incendiu, s-ar fi produs la bordul unei fregate din clasa "Amiral Grigorovici".

Potrivit unor informaţii încă neconfirmate, apărute aseară, nava rusească a fost lovită de sistemul ucrainean de rachete anti-navă "Neptun". Deputatul ucrainean Oleksi Honcearenko a scris pe Telegram că este vorba despre fregata "Amiral Makarov".

http://Dumskaya.net a publicat o fotografie despre care spune că ar fi din satelit şi în care se vede vasul militar în flăcări.

Aceeaşi sursă mai scrie că aeronave ale ruşilor survolează această zonă a Mării Negre iar nave de salvare au venit din Crimeea ocupată, să acorde ajutor militarilor de la bord. Deocamdată, Rusia nu a confirmat şi nici nu a infirmat acest atac. Fregata "Amiral Makarov", din Flota Mării Negre a Federaţiei Ruse, de pe care se lansează rachete către oraşele ucrainene, este comandată de Grigori Breev. Ofiţerul este din regiunea Vinnytsia şi a servit în Forţele Armate ale Ucrainei, potrivit ofiţerilor de informaţii ucraineni.

Dată în funcţiune în 2017, "Amiral Makarov" este a treia, ultima şi cea mai modernă navă din clasa sa. Înarmate cu 24 de rachete cu rază medie de acţiune Buk şi opt rachete de croazieră Kalibr fregatele din această clasă pot escorta alte nave şi, de asemenea, pot ataca ţinte pe uscat, scrie Forbes. La mijlocul lunii aprilie, cel mai important vas de luptă din flota rusă a Mării Negre, crucişătorul Moskva, a fost grav avariat şi s-a scufundat după ce a fost lovit de două rachete ucrainene.
Similare
RECOMANDĂRI