Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Până la Dragobete, îndrăgostiţii din Chişinău şi-au făcut încălzirea cu Ziua Sfântului Valentin

Până la Dragobete, îndrăgostiţii din Chişinău îşi fac încălzirea cu Ziua Sfântului Valentin. O sărbătoare de import dar care pune lumea în alertă amoroasă, iar pe comercianţi îi face să-şi frece mâinile de bucurie. De la vânzătorii de inimioare până la cei de bijuterii sau florarii, cu toţii au avut astăzi de câştigat. Nici cei care au băgat mâna adânc în buzunar nu au avut de pierdut. Au câştigat dragostea şi simpatia partenerului.

Şi de Ziua Sfântului Valentin cei îndrăgostiţi ştiu că o urare din suflet şi un buchet de flori pot fi cadoul perfect. Aşa că printre cele mai aglomerate locuri din Chişinău au fost astăzi florăriile.

Nu valoarea cadoului arată întotdeauna cât suntem de îndrăgostiţi. Unii păstrează secretul darurilor iar alţii ştiu că valorează pentru cei dragi mai mult decât cel mai scump giuvaier.

Comercianţii sunt cei mai câştigaţi. Se jură că au scumpit preţul doar la trandafiri.

Tradiţionaliştii îl aşteaptă pe Dragobete. Pentru ei Sfântul Valentin nu e sărbătoare.

Valentin a fost preot în secolul al treilea. Legenda spune că el ar fi cununat un păgân cu o creştină şi dăruia tinerilor îndrăgostiţi flori din grădina lui. A fost acuzat că a oficiat căsătorii în ciuda poruncii împăratului roman Claudius al doilea şi de aceea a fost condamnat la moarte. Valentin a fost executat pe 14 februarie anul 269 din cauza credinţei lui. Azi, Valentin este considerat patronul protector al îndrăgostiţilor. În calendarul ortodox Sfântul Valentin este sărbătorit pe 30 iulie.
Similare
RECOMANDĂRI