Pericol de inundaţii în raionul Ştefan-Vodă, din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Premierul a dispus crearea unei celule de criză
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Pericol de inundaţii în raionul Ştefan-Vodă, din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Premierul a dispus crearea unei celule de criză

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat în seara zilei de ieri o şedinţă în legătură cu pericolul inundaţiilor în urma ploilor abundente în raionul Ştefan Vodă, în special în localităţile din zona limitrofă a râului Nistru. Din cauza ploilor din ultimele zile, există riscul de cedare a digurilor pe râul Nistru în zona respectivă. Totodată, ne aşteaptă noi ploi.

La Palanca deja au fost începute lucrările de fortificare a digurilor de protecţie. Urmează să fie evaluată situaţia şi întreprinse măsurile de rigoare şi  în localităţile Crocmaz, Răscăieţi Vechi, Olăneşti, Purcari, şi Talmaza.  Potrivit responsabililor, au fost create Comisii Excepţionale Locale în toate satele cu risc de inundaţii. Cel mai problematic sector este digul dintre satele Tudora şi Crocmaz, care necesită a fi întărit. 

Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criză care să gestioneze eficient şi coordonat situaţia. „Este necesar să interveniţi împreună, coordonat şi să începeţi cât mai rapid lucrările de fortificare a digurilor în localităţile supuse riscurilor”, a spus Pavel Filip.

Premierul a solicitat să fie mobilizate şi forţele necesare din rândul efectivului armatei şi carabinierilor, pentru a începe imediat lucrările de reparaţie şi întărire a digurilor de protecţie, astfel încât acestea să reziste unor eventuale ridicări a nivelului de apă. În total, vor fi mobilizaţi circa 300 de persoane: militari, carabinieri, pădurari, constructori şi drumari şi peste 10 unităţi de tehnică specială. Mâine dimineaţa celula de criză se va întruni în şedinţă pentru a planifica intervenţiile şi acţiunile care urmează a fi întreprinse.

Similare
RECOMANDĂRI