Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste o mie de scriitori români contemporani de pretutindeni se regăsesc într-un volum antologic, lansat la BNRM

Peste o mie de scriitori români contemporani de pretutindeni se regăsesc într-un volum antologic de excepţie, lansat la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Concepută de poetul Traian Vasilcău, în colaborare cu academicianul Mihai Cimpoi, enciclopedia este rezultatul unei munci titanice, de peste un deceniu. În tot acest timp, au fost colectate, chiar de la scriitori, date biografice şi informaţii despre operele publicate. Aşadar este o cronică a vieţii fiecăruia, din propria-i viziune.

Din cei 1.146 de scriitori, 160 sunt din Republica Moldova. Şi poeta Claudia Partole se regăseşte în acestă lucrare monumentală.

Enciclopedia cuprinde scriitorii români consacraţi, până la nume mai puţin cunoscute publicului larg. Este ca o columnă a culturii naţionale, scrisă cu iubire de neam, care a bucurat fiecare scriitor ce şi-a văzut numele tipărit pe paginile acestui volum.

Lucrarea faca o prezentare concludentă şi purtătoare de esenţă a celor mai talentaţi scriitori.

Enciclopedia Scriitorilor Români Contemporani de Pretutidenti este o panoramă pur biografică a scriitorilor de limbă română, indiferent unde s-ar afla.

Autorii promit că în curând vor începe lucru la cea de-a doua ediţie a enciclopediei.
Similare
RECOMANDĂRI