Polonia a anunţat motivul oficial pentru catastrofa de la Smolensk. Pasagerii au fost ucişi de o explozie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Polonia a anunţat motivul oficial pentru catastrofa de la Smolensk. Pasagerii au fost ucişi de o explozie

Moartea membrilor delegaţiei prezidenţiale de lângă Smolensk în 2010 a fost cauzată de o explozie la bordul avionului Tu-154M. Acest lucru a fost anunţat de către preşedintele subcomisiei privind investigarea dezastrului de la Smolensk, fostul ministru al Apărării Naţionale a Poloniei, Anthony Matserevich, în cadrul unei emisiuni televizate.

"Pasagerii au fost ucişi de o explozie în aripa centrală înainte de a se ciocni cu solul. Acesta a fost motivul morţii lor ", a spus Matserevich.

Potrivit lui, ipoteza că avionul a fost distrus de explozie confirmă faptul că uşile avionului au fost adânc înfipte în pământ. Iar celelalte fragmente ale aeronavei au demonstrat efectul temperaturii ridicate, a remarcat el. 

Matserevich a menţionat că explozia din aripa centrală a fost atât de puternică, încât corpurile generalilor polonezi care au stat în această parte a avionului s-au sfâşiat în mici fragmente.

El a mai spus că un raport tehnic privind cauzele dezastrului va fi făcut public timp de câteva săptămâni.

Amintim că avionul Tu-154 al preşedintelui polonez Lech Kaczynski s-a prăbuşit în 2010 în timp ce încerca să aterizeze în condiţii de ceaţă la Smolensk, în Rusia. La bord au fost 96 de oameni, toţi au murit.

Autor: Irina Tabaranu
Similare
RECOMANDĂRI