Poziţia Platformei DA faţă de tranzacţionarea Aeroportului Internaţional Chişinău
Vizualizari:

Poziţia Platformei DA faţă de tranzacţionarea Aeroportului Internaţional Chişinău

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a publicat azi dimineaţă pe pagina sa de Facebook o postare în care prezintă poziţia Platformei DA faţă de tranzacţionarea Aeroportului Internaţional Chişinău. În aceeaşi postare, sunt menţionate 5 măsuri, implementarea cărora o solicită din partea instituţiilor de resosrt, însă fără a spune cui anume.

Printre măsurile propuse  de Platforma Demnitate şi Adevăr este instituirea unui moratoriu cu privire la tranzacţionarea Aeroportului şi identificarea mecanismelor cu privire la întoarcerea Aeroportului în gestiunea statului prin anularea tranzacţiei de concesionare. Asta deşi, ministrul Brînzan spunea ieri că statul nu poate interveni în niciun mod legal în tranzacţia de vânzare a Aeroportului Internaţional Chişinău şi că statul poate doar renegocia unele aspecte.

O altă propunere este nerecunoaşterea legalităţii tranzacţiei dintre Avia Invest şi NR Investments Ltd, până când nu va fi o decizie definitivă a instanţelor de judecată cu privire la legalitatea concesionării Aeroportului Chişinău în baza urmării penale iniţiate de către Procuratura Generală şi CNA, şi asta iarăşi, în condiţiile în care Curtea Supremă de Justiţiei s-a pronunţat deja pe acest subiect, fiind emisă o hotărâre prin care declară faptul că concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău de către compania SRL „Avia Invest” pentru o perioadă de 49 de ani este legală.

Platforma Da mai propune informarea operatorilor economici naţionali şi internaţionali cu privire la faptul că orice tranzacţie încheiată cu Avia Invest până la deciziile definitive ale instanţelor de judecată din Republica Moldova, nu va fi recunoscută de către autorităţile Republicii Moldova, dar şi  tragerea la răspundere a persoanelor care au participat şi au contribuit la concesionarea ilegală a Aeroportului Internaţional Chişinău.
 
Similare
RECOMANDĂRI